El CAP incorporarà un higienista dental per ordre del Departament de Salut

  • La Generalitat destina 14,5 milions d'euros anuals per la contractació d'higienistes dentals als CAP

La iniciativa del Departament de Salut es va materialitzant amb la contractació d'higienistes dentals a la sanitat pública. Aquests professionals, històricament, han estat al sector privat, mentre que els centres d'atenció primària només cobrien les revisions, les radiografies dels menors, els diagnòstics, alguns tractaments puntuals i les extraccions de peces.

La figura de l'higienista dental es dedicarà sobretot a la prevenció d'infeccions i problemes a la boca

2022-11-11T21:25:51+01:0011/11/2022|

El CAP busca un higienista bucodental a la seva llista de professionals sanitaris per tal de donar suport en els exàmens de salut de la boca i aplicar tècniques per abordar els factors de risc i de malalties que es poden produir en aquesta àrea. És a dir, prevenir càries i infeccions a les genives, alguns dels problemes més habituals, però també malalties bucodentals més greus.

L’oferta de feina de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, l’ens que gestiona el CAP de Calella, prové de la iniciativa del Departament de Salut de la Generalitat, que ha posat el seu punt de mira en el perfil d’higienista dental, pel que destinarà 3 milions d’euros aquest any i 14,5 més l’any que ve per incorporar 365 professionals als centres d’atenció primària de tot Catalunya.

L’objectiu és que tots els ciutadans puguin accedir a l’atenció pública de la salut bucodental “en igualtat de condicions”, segons ha detallat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, un servei que assumeixen les clíniques dentals privades. Al mateix temps, permetrà que els odontòlegs es dediquin a altres casos més complexes. Els primers beneficiats seran els nens i adolescents, dones embarassades i persones vulnerables a nivell econòmic. Aquest any s’incorporaran 70 professionals als ambulatoris de Catalunya i l’any que ve la plantilla s’augmentarà fins a 365, amb un pressupost de 14,5 milions anuals.

La incorporació dels higienistes dentals suposa el desplegament de la Llei de salut bucodental, que data de l’any 2002, amb el que s’augmenten les activitats preventives i es millora el seguiment de les malalties en grups de risc.

També es contractaran altres especialitats mèdiques pels CAP, com fisioterapeutes, nutricionistes i referents pel benestar emocional, sobretot psicòlegs.

Comparteix el contingut!

Go to Top