Aquest Nadal torna el tió monumental a la plaça de l’Església

  • Els Udols de Foc recuperen l’activitat infantil que s’havia perdut amb la dissolució dels antics organitzadors, el Grup Pa, Vi i Moltó

  • Els diables es fan seu el tió modernitzant-lo i incloent nous elements pels infants que esperen a la cua

2022-12-05T20:38:16+01:0005/12/2022|

Els nens i nenes de Calella tornaran a fer cagar el tió monumental de la plaça de l’Església aquest any. Els Udols de Foc recuperen la tradició que s’havia perdut amb la dissolució de l’entitat que l’organitzava, el Grup Pa, Vi i Moltó, que va finalitzar les seves activitats amb la mort del seu president, l’estimat Jaume Pruna. La pandèmia tampoc havia ajudat a que es pogués tornar a celebrar el cagatió, pel que fa dos anys que aquest tronc màgic de grans dimensions no donava llaminadures als infants calellencs.

Enguany, serà un tió renovat el que es col·locarà a la plaça de l’Església. Una de les responsables dels Udols de Foc, Lídia Riera, explica que “hem aprofitat la seva estructura però l’hem fet nostre, repintant la cara i amb un camí amb arbres per trobar el tió, ja portem més d’un mes treballant-hi”. Un altre canvi és que s’avança un dia: tot i que tradicionalment es feia la nit de Nadal, aquest any serà el dia 23 de desembre, de 18h a 20h, per tal de coincidir amb un espectacle també dedicat al tió que organitza l’associació de comerciants Calella Centre Comercial pels carrers de la ciutat.

La intenció dels Udols és assumir a partir d’ara aquesta activitat infantil any rere any perquè “no volíem que es perdés la tradició”, afirma Riera. De fet, ja van intentar celebrar-lo l’any passat, però per un malentès no es va acabar organitzant.

Un mes amb tions i tiones a les places

Tot i que el tió monumental de la plaça de l’Església serà l’únic que cagarà algun detallat pels més petits, des de principis de mes que hi ha tions i tiones gegants repartits per diferents punts de la ciutat, repetint l’experiència de l’any passat.

Els tions s’han convertit en un atractiu pels nens i nenes, que hi pugen i s’hi fan fotos. A més, tots ells tenen noms relacionats amb la ciutat.

Es poden trobar a la plaça del Bunyol, a la plaça de l’Església, a la plaça Catalunya, als Eucaliptus, al passeig Manuel Puigvert, al Parc Dalmau, a Puig de Popa, a la piscina i a la plaça Concepció Vila.

Comparteix el contingut!

Go to Top