Educació destina 568 mil euros per canviar el sistema de calefacció a l’institut Bisbe Sivilla

  • L’actuació també inclou el reforç dels aïllaments a l’institut públic calellenc

  • La Generalitat destina 12 milions d’euros per “millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic” de centres educatius del Maresme i el Vallès Oriental

Els responsables dels serveis territorials d'Educació de la nostra zona van visitar el Bisbe Sivilla a principis d'any, on van veure les instal·lacions i van conèixer els projectes de l'institut.

La directora de l'institut i els responsables d'educació de la comarca en una visita al Bisbe

2022-12-07T10:11:44+01:0007/12/2022|

El Departament d’Educació farà actuacions a l’institut Bisbe Sivilla per evitar que els alumnes i professors passin fred a les classes. Destinarà poc més de 568 mil euros per substituir el sistema de calefacció, que ha quedat obsolet i provoca que en algunes zones faci molt de fred perquè no es pot regular. També es canviaran els envolupants, és a dir, es reforçaran els elements de la façana que actuen com a aïllants del fred i la calor que separen l’interior de l’exterior de l’edifici. De fet, la calor és el problema que tenen durant els mesos de juny i setembre, aquest any també a l’octubre, ja que han arribat a estar a 30 graus a les aules, una temperatura difícil de suportar. Amb el canvi dels envolupants es podrà reduir la calor, a més del fred.

Les obres es faran durant les vacances d’estiu per no interferir en les classes, pel que alumnes i professors hauran de continuar aquest hivern amb el sistema actual. Amb tot, la reforma de l’estructura externa de l’edifici ja s’ha fet, que era una de les actuacions més urgents dins del pla d’adequació del centre que es va posar en marxa fa uns anys.

El Bisbe Sivilla és un dels 15 instituts del Maresme on la Generalitat té previst “millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic”, pel que destina més de 12 milions d’euros pel reforç de l’aïllament i substitució de calefaccions de centres educatius del Maresme i el Vallès Oriental. Es finançaran a partir dels fons europeus REACT-EU de recuperació econòmica, enfocats a millorar les infraestructures.

419 professors més al Maresme i el Vallès

La Generalitat també incorporarà més professors als centres educatius públics de la comarca. Els serveis territorials d’educació de la nostra zona comprenen el Maresme i el Vallès Oriental, on Educació ampliarà amb 419 mestres, dels quals 165,5 seran per l’educació primària i 253,5 per la secundària -el fet que hi hagi la meitat es refereix a les jornades-. En aquest cas, Educació no ha especificat quants professors reforçaran les aules de les escoles i l’institut calellencs.

El nou personal s’incorporarà a partir de la tornada de les vacances de Nadal. Aquesta ampliació es fa per l’acord al que van arribar els sindicats amb el Departament per reduir en una hora setmanal l’horari lectiu del professorat.

Comparteix el contingut!

Go to Top