Calella 2023

2022-12-31T09:51:30+01:0031/12/2022|

Estem a punt d’iniciar l’any 2023 i, pel que sembla, la nostra ciutat serà un escenari on “passaran coses”…, com va dir un polític de l’ajuntament fa uns mesos (el nom tant se val, perquè igual ara diu que no ho va dir). A banda de l’anècdota, personalment crec que sí que passaran coses. Anem a veure quines…

La primera és que serà un any d’eleccions municipals. I seran les primeres en que la personalista Montserrat Candini no es presentarà com a cap de llista de cap formació. A hores d’ara ja sabem que serà “assessora” del nounat partit “Estimem Calella”, però no sabem si ens sorprendrà d’alguna altra manera. Amb aquesta persona, mai se sap. El que és indubtable és que seran unes eleccions molt dures, intenses i emocionants. Tothom voldrà agafar el relleu de l’alcaldessa. Hi ha alguns candidats que surten amb un lleuger avantatge, principalment, en Xavi Ponsdomènech d’Esquerra, en Marc Buch de Junts per Catalunya, en Sebastià Tejada dels Comuns i -almenys jo crec que també-, l’Enric Gómez d’Estimem Calella (per les vinculacions que té amb el PDeCat de Candini). Una segona línia per Cindy Rando del PSC i l’Albert Comas de les CUP. I una tercera línia, amb poques opcions de res, hi ha Ciudadanos, PP i VOX (aquests darrers si acaben formalitzant la seva intenció expressada fa uns mesos de concórrer a les municipals calellenques), amb candidats irrellevants o gens coneguts…, però que segons els resultats poden tenir un paper important -com ha passat en aquests darrers quatre anys. Sigui com sigui, serà una campanya llarga i dura. Amb projectes, propostes i línies d’actuació que resoldran tots els problemes de la ciutat. Vaja, com sempre. Per això afirmo amb rotunditat que la campanya serà apassionant. Prepareu les crispetes!

En un segon ordre de coses, Calella té alguns temes pendents que caldrà resoldre d’alguna manera o altra. El projecte de l’Aldi, tapant definitivament les ruïnes romanes, el cobriment d’un tram més de la Riera Capaspre, el projecte de reforma i millora de l’hospital (que inclou l’aparcament de Can Saleta), i els problemes -sempre presents-, de l’aparcament, la seguretat i la neteja. A banda, és clar, caldrà veure com funciona la propera temporada turística, que amb tot el què està passant pel món que ens envolta -guerra d’Ucraïna, la inflació que no s’atura, els preus de l’electricitat, el terrorisme que mai acaba de desaparèixer…, i tantes coses que d’una manera o altra repercuteixen a la nostra ciutat- faran que l’any que comença estigui farcit d’interrogants que no sempre tenen resposta.

I en un tercer ordre de coses, el 2023 serà any d’eleccions espanyoles i, crec que també, catalanes. Ambdues són -seran-, cabdals per la ciutat i pel país. Les eleccions generals ens serviran per observar si els esforços mai valorats d’Esquerra per aguantar el govern del PSOE han servit d’alguna cosa o, per mi que no sigui així, el PP recuperi el poder i es posi a governar amb els feixistes espanyols de VOX. Potser la única bona notícia és que molt probablement a les properes eleccions Ciudadanos acabi de tancar el seu cercle “defectuós” i desaparegui per sempre. Posarem alguna espelma a algun sant per tal que així sia! Seran unes eleccions importants per Catalunya i Calella, ja que un govern d’extrema dreta a Espanya mai ha estat bo pels interessos nostrats. I pel que fa a Catalunya, si Esquerra no aconsegueix aprovar uns pressupostos per l’any vinent, ja veurem si no es veurà obligada a convocar eleccions. I si això acaba passant, veurem focs d’artifici a tort i a dret per tal de veure qui guanya unes eleccions amb l’independentisme dividit, un PSC amb gana per tornar a tocar poder i per uns partits menors amb interessos diversos…, sobretot de no “morir” definitivament com és el cas dels nois d’en Carrizosa…

Bé, no m’allargo. El 2023 que ara encetem ve carregat de moltes situacions que ens proporcionaran interès i que farà que alguns -com jo mateix-, gaudim com mai fent-ne el seguiment i escrivint reflexions sobre l’actualitat de cada moment. Com deia un bon home, “de feina no te’n faltarà, si vols”. Doncs vinga, va, som-hi…, obrim la llauna i estiguem atents a tot el que ens ve al damunt…,  i que tinguem salut per viure-ho!

PS: Les dades que he fet servir per escriure aquest article d’opinió són del desembre del 2022. No són definitives i si n’apareixen de noves poden fer canviar alguns esdeveniments. Quedeu avisats.

Comparteix el contingut!

Go to Top