L’Associació Calella Artesana es consolida

2023-01-03T12:10:23+01:0003/01/2023|

#lectoropinaCalellaCOM: Associació Calella Artesana (ACA)

Quan ja hem entrat a l’any nou, i un cop hem deixat enrere el 2022, és moment de fer balanç. I podem dir que, com a Associació, cada vegada estem més units amb el projecte comú, cosa que ens fa més forts.

Ara toca repassar breument tot el que hem fet durant l’any passat i valorar, rectificar i millorar tant com es pugui.

Malgrat que hem tingut molt poca difusió i col·laboració de l’Ajuntament, així com també d’algun mitjà de comunicació local, que ens ho posen difícil, estem orgullosos d’haver compartit la nostra passió per l’artesania i la creativitat de cadascú, i d’haver organitzat i haver dut a terme activitats que engresquen a la nostra població.

No hem estalviat esforços, ja que ho hem fet amb molta il·lusió, i com diu la nostra companya Tere: “Som artesans i els nostres productes són el resultat d’una passió realitzada en el nostre temps lliure. Temps que robem a la nostra família, al nostre descans i a la feina diària”.

També hem fet una campanya sostenible per recuperar la bossa del pa de roba, hem col·laborat a la Fira Renaixentista amb un taller de nines fetes amb mitjons i hem participat a la Fira de Sant Jordi. Hem estat presents a Moments de Flors, guarnint artesanalment les oliveres de la plaça de l’Església i les balconades de la Biblioteca; i aquest és un projecte del qual ens hem sentit especialment orgullosos, ja que malgrat la feina i les hores invertides, el resultat i, per tant, la nostra satisfacció va ser molt gran.

També hem participat a la Fira de Calella i l’Alt Maresme. Hem organitzat ganxetades populars, i ensenyat la tècnica del ganxet obertament al carrer, amb una gran acceptació tant per persones que no són de la nostra associació com per gent d’altres poblacions, com ara Pineda, Sant Pol o Canet, que ens han brindat la seva col·laboració i amb les quals ens ha unit un gran vincle. Cal remarcar el caràcter solidari d’algunes d’aquestes ganxetades, com la que vam fer per a l’associació “La Capsa dels records” o la que vam organitzar últimament en favor de la Marató, amb l’aportació d’uns 400,00 €. Recentment, hem dut a terme la Fira Solidària en benefici dels nens ingressats a llarga estada a l’Hospital de Calella, i on hem recaptat més de 200,00 € que lliurarem properament.

Ens hem consolidat també en els petits markets setmanals que es fan a l’estiu i que són d’un èxit notable; i actualment, també tenim presència en dos hotels i un càmping.

Però no tot és feina sempre, també hem gaudit del nostre temps d’esbarjo, hem fet un dinar associatiu, en el qual ens ho vam passar molt bé i ens emplacem a repetir-lo cada any. Igualment, cada primer divendres de mes fem una trobada en el nostre local, cedit pel Centre Parroquial, per compartir projectes i tardes creatives.

Les nostres forces i la nostra il·lusió no s’acaben i, després de l’experiència d’aquest any passat, tenim nous projectes per a l’associació, entre d’altres, enfortir els markets i les ganxetades, fer exposicions temàtiques, cursos formatius per als nostres associats, així com també alguna fira d’artesania i donar visibilitat als treballs dels nostres associats.

Som associació, som artesans i som creatius.

Comparteix el contingut!

Go to Top