La CUP reprova que Ironman tingui Qatar Airways com a patrocinador

  • La CUP retreu que la companyia aèria d’un país on es vulneren els drets humans patrocini el triatló

2023-01-21T08:51:39+01:0021/01/2023|

L’anunci d’Ironman que la companyia aèria Qatar Airways serà el patrocinador principal del triatló que se celebra a Calella no ha agradat a la CUP, que reprova que es “blanquegi” un país que vulnera els drets humans. “Qualsevol esdeveniment esportiu ha de fomentar valors positius a infants i adults, no hauria d’avantposar interessos capitalistes”, afirmen els cupaires.

Ironman ha anunciat a través de les xarxes socials que Qatar Airways serà el patrocinador de la competició que tindrà lloc el pròxim mes d’octubre. De fet, la prova de llarga distància canvia el nom per Qatar Airways Ironman Barcelona.

L’acord entre la marca esportiva i l’aerolínia es va plasmar a nivell global a l’agost de l’any passat, un compromís a llarg termini perquè esdevingués la companyia aèria oficial dels triatlons i fos l’espònsor algunes edicions de diferents punts del món.  Tot i que a l’octubre es van celebrar de forma conjunta l’Ironman i la 70.3 a Calella, encara no hi havia aquesta promoció.

La manca de drets humans de les dones, del col·lectiu LGTBIQ+ o dels migrants a Qatar que denuncia la CUP són algunes de les raons per les quals el Mundial de futbol -celebrat al país àrab- s’ha vist envoltat en polèmica, així com el patrocini, anys enrere, de Qatar Airways al Futbol Club Barcelona.

Comparteix el contingut!

Go to Top