Desmuntat el parc infantil del passeig per construir els nous gronxadors inclusius

  • Els elements de joc del parc de davant del restaurant La Gàbia estan tots a terra desmuntats, amb el perímetre tancat

  • S’hi ha de construir un nou parc inclusiu amb el far com a temàtica principal

2023-01-26T19:05:33+01:0026/01/2023|

El parc infantil del passeig, al davant de la Gàbia, ha deixat d’existir tal com el coneixíem. Tant els gronxadors com les característiques casetes ja no estan dempeus, sinó a terra esperant perquè se les emportin. La setmana passada el van començar a desmuntar per començar a construir el parc inclusiu que surt dels Pressupostos Participatius de fa 4 anys. Darrerament hi havia hagut queixes pel mal estat dels gronxadors, que trontollaven massa pel desgast i el pas del temps.

L’any 2019 va guanyar la convocatòria dels Participatius la creació d’un parc amb jocs inclusius perquè els puguin utilitzar també els nens amb algun tipus de discapacitat. El govern va decidir augmentar els 125 mil euros de la partida destinada als Participatius i finalment abonarà 180 mil euros a l’empresa Juegos Kompan perquè subministri i instal·li tot un seguit d’elements.

El més vistós serà l’estructura ambientada en el far amb tres tobogans a diferents alçades i un rocòdrom, també hi haurà una altra torre amb un tobogan doble amb finestres que inclouran un joc de prismàtics simbòlic, que recordaran el passat pirata. Es preveu instal·lar també dos llits elàstics, un gronxador niu on hi poden jugar diversos infants alhora i un carrusel giratori. També jocs individuals com una molla en forma de dofí, gronxadors, un balancí adaptat i una spinner bowl, que és una mena de seient inclinat que dona voltes.

Està previst que els treballs durin uns quatre mesos, pel que s’allargarà fins la primavera, pràcticament fins les eleccions municipals. El parc ocuparà el mateix que l’actual, on també s’instal·larà una tanca metàl·lica nova que substituirà l’actual de fusta. L’interior tindrà una superfície de 500 metres quadrats.

Comparteix el contingut!

Go to Top