El Consorci de Turisme del Maresme promociona el repte de les ermites de Calella Marxa

  • El Consorci ha editat un mapa amb 20 rutes per fer senderisme a la comarca, on es fan ressò del repte de Calella Marxa de descobrir com a mínim 30 ermites del Montnegre i el Corredor.

2023-01-26T17:18:13+01:0026/01/2023|

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme promou el repte que proposa Calella Marxa de descobrir almenys 30 de les 60 ermites del Montnegre i el Corredor. L’entitat excursionista calellenca va publicar un llibre el passat estiu, redactat pels també calellencs Joan Ferrer i Daniel Rangil, en què explicaven la història darrere de les ermites del parc natural. Tot i que el llibre no té rutes, si que és un complement pels senderistes que vulguin visitar-les i saber què hi va passar. Per fomentar que siguin punts d’interès, també animaven a explorar-les i fer-se una “selfie” per enviar-la a Calella Marxa.

Aquest repte l’ha inclòs el Consorci de Turisme en un mapa on proposen 20 rutes per recórrer la comarca fent senderisme, un document que demanaven les Oficines de Turisme del Maresme per poder entregar als turistes i als maresmencs interessats en conèixer itineraris al territori. El fullet aporta informació sobre les rutes, com pot ser la distància, la durada o el desnivell, a més d’incloure un codi QR que dirigeix als itineraris complets al perfil de Wikiloc del Consorci, on hi ha un centenar de trajectes diferents.

En el mapa també està assenyalada la Xarxa de Camins del Maresme, un traçat de camins i senders que uneixen totes les poblacions de nord a sud a través de 500 quilòmetres practicables a peu; la Via Marina del Camí de Sant Jaume al seu pas per la comarca, un entramat de camins que uneix Girona amb Barcelona resseguint l’antiga Via Marina de la Via Augusta;  i els senders de Gran Recorregut i de Petit Recorregut.

Un altre dels reptes que hi apareixen és de l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró, que planteja assolir el cim de 30 turons del Maresme d’un llistat de 40, tot i que n’hi ha 248.

Comparteix el contingut!

Go to Top