El personal del CAP es mobilitza perquè el sistema s’aguanta “amb els seus sacrificis”

Concentració del personal del CAP a les portes de l'ambulatori durant la jornada de vaga

2023-01-26T20:49:09+01:0026/01/2023|

Nova jornada de vaga de la sanitat catalana que a Calella s’ha viscut amb una concentració del personal, especialment d’infermeria, a les portes del CAP de Calella. Les concentrades han denunciat amb cartells que “el sistema s’aguanta amb els nostres sacrificis”, una referència directa a la manca de personal que porten avisant des de fa temps.

Els drets dels treballadors estan en perill”, ha afirmat Jordi Correa, infermer d’Urgències i delegat sindical, ja que “el poc personal que tenim, amb unes ràtios que estan constantment elevades, comporta saturació de serveis, consultes externes, proves diagnòstiques, intervencions quirúrgiques… i puntualitza que “no és que sigui una mala gestió pròpia de la Corporació, sinó del sistema que tenim”.

La situació ha arribat al punt que “no només fem les nostres hores, a més a més venim d’extra per cobrir les baixes o les incidències que sorgeixin durant el torn i perquè els companys puguin tenir festa el dia que ho necessiten”, fins i tot duplicant o triplicant torns i arribant a “tancar llits d’hospitalització per garantir les vacances dels professionals, “el que comporta anul·lar segons quines operacions no urgents i ajornar proves diagnòstiques”, explica Correa. Els sindicats afirmen que des de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 s’ha agreujat el context en el que treballen i que també es nota l’envelliment de la població de l’Alt Maresme, el que fa que necessitin més cures.

La presidenta de l’Associació Professional d’Infermeres de Catalunya (APIC) Maresme La Selva, Antonia Martín, denuncia que els convenis del sector sanitari no s’ajusten a la realitat i que es discrimina en funció de si els professionals treballen a la sanitat pública, concertada o privada. Alguns col·lectius, com és el cas de les infermeres, es veuen més perjudicades perquè el grup professional al qual pertanyen per conveni és inferior a la titulació que requereixen. És una de les seves reclamacions, sumat al fet que “estem 24/7 amb el pacient, som un col·lectiu molt important en la càrrega assistencial i diem prou perquè estem cansats, esgotats, exposa Jordi Correa.

L’APIC no té previst sumar-se a les aturades parcials dels dies 1, 2 i 3 de febrer convocada per Metges de Catalunya, però afirmen que les reivindicacions acaben de començar.

Comparteix el contingut!

Go to Top