Apunts de viatge

2023-01-27T16:51:45+01:0027/01/2023|

L’any 1998 a Cuba, entre altres visites importants fotogràficament parlant, acompanyats per la nostra guia particular (freelance, contractada a la sortida de l’hotel), vam fer un recorregut pel barri de la “Santeria”, un lloc molt especial… Ens van cridar l’atenció els missatges i  pintades que adornaven les parets d’aquella zona i més concretament el mural de la fotografia adjunta, pel redactat tan directe i casolà del vocabulari de l’illa… “Pa que tu me llama si tu no me conoce”… Directe, clar i de cara… Què hi fas tu aquí?… Per què has vingut? … Preguntes potser sense respostes adequades… Per nosaltres, una part del viatge era de recerca per recuperar uns anys de la història familiar en aquella illa i la resta de temps per gaudir d’uns dies de vacances… També hi havia la part fotogràfica que mai cal deixar de banda… Cuba espera tothom amb la calidesa del carib, l’amical contacte de la seva gent, les precarietats de l’embargament comercial liderat pels EEUU i l’ambient i la presència constant i reiterativa de la seva revolució com una arma popular i defensiva… Sempre, però, la visita a aquella illa del Carib serà una experiència única i d’una intensitat exuberant…

Les imatges i els records queden gravats i memoritzats a qualsevol llibreta d’apunts de viatge…

Colo, divendres 12-març-2021

Comparteix el contingut!

Go to Top