Ensurt entre alumnes i pares del Bisbe Sivilla per un simulacre d’incendi amb fum real

2023-01-27T13:01:56+01:0027/01/2023|

#endirecteCalellaCOM L’Institut Bisbe Sivilla ha fet un simulacre d’incendi tant realista que ha utilitzat fum de veritat, el que ha posat en alerta a tots els alumnes, que han avisat als pares creient que hi havia foc i també s’han posat en guàrdia. Els estudiants han seguit el protocol de desallotjar el centre i s’han concentrat al carrer, on els professors ja els han explicat que es tractava d’un simulacre.

El fet que pràcticament tots els alumnes porten un mòbil amb connexió a internet a la butxaca ha propiciat que avisessin ràpidament els pares, creient que la columna de fum que es veia a la part superior de l’institut era real i venia de l’interior del centre educatiu. Tot i l’ensurt tant dels estudiants com de les famílies, tot formava part de l’estratègia de l’institut perquè prenguin consciència de com cal actuar en el cas que es produeixi un incendi.

El centre ha estat desallotjat en menys de nou minuts. En el moment del simulacre hi havia uns 800 alumnes i una cinquantena de professors. Segons explica el coordinador de riscos de l’institut, Isaac Carles Mollfulleda, el protocol de l’institut ha canviat, mentre abans s’havien de concentrar els alumnes en el pati ara el protocol ordena als alumnes i professors de desalotjar el centre i concentrar-se a la Plaça del Parlament, a la via pública just davant de l’Institut. El canvi de protocol és per evitar que els alumnes quedessin confinats a l’interior en un foc real.

El simulacre es porta a terme cada primer trimestre però aquest curs no es podia fer perquè hi havia obres al centre; per això s’ha fet aquest inici del segon trimestre. Amb tot el simulacre ha servit per detectar deficiències en el sistema d’alarma que serviran per corregir-lo en el cas d’una emergència real després de l’informe que ha de redactar el coordinador de riscos.

Comparteix el contingut!

Go to Top