Dues empreses opten a gestionar el bar La Gàbia durant els pròxims 10 anys

La Gàbia està situada al bell mig del passeig, davant d'un parc infantil

  • El bar rodó és un establiment molt conegut a Calella i propietat de l’Ajuntament, que externalitza la seva gestió. L’empresa que l’ha portat els últims anys opta a quedar-s’hi, però competeix amb una mercantil tarragonina.

2023-01-30T20:11:41+01:0030/01/2023|

Un dels establiments més populars de la ciutat per anar a fer el vermut els diumenges es troba enmig del procediment que podria fer que canviés de mans. Està en marxa el concurs públic per trobar una empresa que exploti el restaurant La Gàbia durant els pròxims 10 anys, al qual s’hi han presentat dues empreses.

Conegut popularment com el bar rodó per la seva característica forma circular, l’establiment és propietat de l’Ajuntament, però l’externalitza perquè una empresa gestioni durant un període de temps concret. Ja ha vençut la concessió anterior. pel que s’ha tornat a engegar la licitació. JEB 57 S.L., l’empresa que el portava durant els últims anys opta a seguir al capdavant de La Gàbia; és qui li ha donat el característic estil de restaurant especialitzat en peix i marisc i ha aconseguit una gran popularitat. Però competeix amb una empresa tarragonina també dedicada a l’hostaleria, Xenulua, S.L.

Hi ha diferents criteris per determinar quina és la proposta més vàlida. D’una banda, l’oferta econòmica: les dues empreses han hagut de proposar un cànon anual d’un mínim de 20 mil euros a l’any -fins ara era de 18 mil-, una mena de lloguer que l’adjudicatari pagarà a l’Ajuntament. També es valora el projecte que presentin les empreses pel futur del bar, tant a nivell d’inversions i obres en l’establiment com d’activitats per potenciar-lo. De fet, una de les millores que proposa el consistori és substituir les persianes per unes de noves motoritzades. Per últim, l’oferta gastronòmica també fa guanyar punts.

L’Ajuntament preveu que l’empresa que se’n faci càrrec facturi 150 mil euros anuals, tot i que preveu unes despeses de 135.500 euros. És a dir, segons els càlculs del consistori, el concessionari tindria uns beneficis de 14.500 euros a l’any. Aquestes previsions, però, són en base als números del 2019, pel que no s’han tingut en compte els canvis que ha provocat la pandèmia.

El bar rodó està situat al mig del passeig, just davant d’un parc infantil que ben aviat també tindrà un rentat de cara. De fet, ja queda ben poc de l’àrea de jocs, que està desmuntada a l’espera que es construeixi el nou parc inclusiu. Els nous elements podrien fer encara més atractiu el restaurant; els caps de setmana és habitual veure les famílies jugant al parc i aprofitant per prendre alguna cosa al bar.

Comparteix el contingut!

Go to Top