La metgessa Montserrat Giró posa nom a la font de la Plaça Catalunya

2023-02-05T14:13:38+01:0005/02/2023|

#endirecteCalellaCOM La font de la Plaça Catalunya s’ha batejat amb el nom de la metgessa calellenca Montserrat Giró, qui porta 42 anys vetllant per la salut de les famílies de la ciutat. Giró ha afirmat que l’acte “serveix per fer visibles les dones que, abans i després de mi, han tingut un petit o gran protagonisme en la vida de la nostra ciutat i que serveix com a reivindicació del paper de les dones”, estenent l’homenatge a tot el col·lectiu femení.

La directora del CAP, Susana Curós, ha destacat que era necessari el reconeixement a les metgesses que van començar en una època on era molt difícil veure dones en el món de la medicina. “Ara estem acostumats a que hi hagi metgesses de família, però ella va entrar en un món on tot eren metges homes i era difícil guanyar-te el reconeixement i el respecte, perquè el prestigi el tenia el senyor doctor”, ha explicat Curós. De fet, Giró va començar a treballar envoltada de coneguts metges de la ciutat, com el doctor Llaveria, el doctor Prat o el doctor Pardo, pel que Curós recorda que eren conegudes com “les nenes”.

Montserrat Giró va néixer a Santa Maria de Palautordera, però amb quatre anys es va traslladar a Calella, on la seva família va obrir el bar Aleix, establiment on Giró treballava compaginant els estudis de medicina.

La font de la Plaça Catalunya és la setena que s’inaugura dins del projecte anomenat “Amb nom de dona”. Maria Teresa Salom ha posat nom a la font de l’Ajuntament, Júlia Liquete a la de la plaça de l’Església, Dolors Rovira al mirador de Francesc Macià, la Quimeta de la Roda a la del Bunyol i Pepita Bonet al Parc Dalmau. Encara n’hi ha prevista una última, la del Passeig Manuel Puigvert, que rebrà el nom de la secretària municipal, Mercè Oliva Mena.

Comparteix el contingut!

Go to Top