El restaurant La Gàbia perd l’experiència i gestió de Jordi Estivill

  • Una empresa tarragonina guanya la licitació per explotar el bar rodó

  • L’equip que l’ha portat els últims 12 anys s’acomiadaran en breu del mític establiment del passeig

A La Gàbia li queda una setmana de vida tal com la coneixem

2023-02-10T22:28:49+01:0010/02/2023|

El restaurant La Gàbia canvia de mans. L’equip que l’ha gestionat durant els últims 12 anys, encapçalat per Jordi Estivill, farà en breu el seu últim servei des del bar rodó després que una empresa tarragonina, Xenulua, S.L., hagi guanyat la licitació per explotar-lo durant els pròxims 10 anys.

“Ens toca abaixar les persianes de La Gàbia”, anuncien amb dolor a les xarxes socials, però amb la intenció de “tornar-les a pujar en una altra ubicació on de ben segur us seguirem rebent amb els braços ben oberts”. També recorden els seus inicis a la fonda Trèvol, que van portar durant més de 50 anys, fins arribar al bar rodó. “Encara queden molts anys per seguir trobant el mateix, el lloc canvia, la gent no”, sentencien, agraint la confiança dels clients. El telèfon de l’actual concessionari no ha parat de treure fum durant tota la tarda, a mesura que familiars, amics i coneguts s’assabentaven del canvi i li mostraven el seu suport.

La Gàbia és un establiment propietat de l’Ajuntament que externalitza perquè una empresa el gestioni durant un període de temps concret. Ja havia vençut la concessió anterior, pel que es va licitar a finals de l’any passat. L’obligació de l’administració pública de donar igualtat d’oportunitats perquè qui vulgui pugui optar als concursos ha fet que s’hi presenti una mercantil del sud de Catalunya, que ha guanyat per oferir millors condicions econòmiques i més inversions.

La Mesa de contractació de la concessió del bar rodó, formada per representants de tots els grups municipals i personal de l’Ajuntament com l’arquitecte, l’interventor, l’enginyer i la secretària, ha valorat amb una millor puntuació l’empresa Xenulua per oferir un cànon anual de 33.333 euros, per sobre dels 25 mil que proposava JEB 57, l’empresa d’Estivill. També han apreciat les inversions que proposava l’empresa tarragonina.

En canvi, l’actual equip ha obtingut una millor nota pel que fa a l’oferta gastronòmica. Un professional de Cicles Formatius d’Hostaleria, Indústries Alimentàries i Turisme ha assessorat a la Mesa de contractació puntuant les propostes de les dues empreses, i s’han decantat per la que actualment ofereix La Gàbia, basada sobretot en el producte del mar, doblant la puntuació.

El bar rodó seguirà regentat per Estivill durant la propera setmana, moment en què tancarà per obrir pròximament amb un nou equip darrere la barra.

Comparteix el contingut!

Go to Top