Comença per fi la renovació dels contenidors

  • Després d’anys amb contenidors precintats i la majoria en mal estat, s’han començat a substituir

  • Es renoven algunes bateria de contenidors soterrats i d’altres en superfície

La plaça Vicenç Ferrer és un dels primers punts de contenidors que s'estan substituint

2023-02-28T15:56:56+01:0028/02/2023|

Per fi ha començat la renovació dels contenidors de la ciutat. Ha arrencat aquest mes de febrer, a pocs mesos de les eleccions municipals, pel que es llegeix com una mesura electoralista tenint en compte que és una de les principals queixes de la ciutadania.

Moltes bateries de contenidors porten anys en mal estat. Plataformes desencaixades, bústies rovellades i tortes, fins i tot n’hi ha de precintats perquè no s’utilitzin, com és el cas del carrer Ànimes o de la Riera Capaspre. A la plaça de l’Església directament es van anular, col·locant una plataforma al damunt com si mai haguessin existit. Aquests problemes han generat moltes crítiques de calellencs que han traslladat a les xarxes socials o que ho han denunciat a través de #laveudeCalella.

La substitució de contenidors es fa per fases; a la primera s’actua en dotze punts canviant algunes bateries soterrades i en d’altres de superfície. Aquests últims són els que ja s’han col·locat, ja que no cal fer obra i és molt més senzill. En canvi, els soterrats si que requereixen d’una instal·lació més complexa. S’ha començat a fer a punts com l’estació o la plaça Vicenç Ferrer, dues de les zones més criticades.

Els contenidors que es renoven a la primera fase són els de la plaça de l’estació, la plaça de l’Ajuntament, Ànimes amb Sant Antoni i Ànimes amb Monturiol i la Riera Capaspre, tots ells soterrats. Els de superfície que s’han substituït són el pàrquing del Roser, Sant Isidre, els de la N-II davant del supermercat Dia i de la benzinera, la plaça Lluís Gallart, el Rierany dels Frares amb Sant Antoni, Cervantes amb Sant Antoni i Moragas davant la residència Marisol.

La primera fase té un cost de 300 mil euros. L’Ajuntament va fer la licitació durant el 2022 i en els plecs de clàusules demanava que els contenidors fossin intel·ligents, és a dir, que s’obrissin i es tanquessin amb una targeta identificativa sense contacte, amb l’objectiu d’augmentar la recollida selectiva. Caldrà veure si això s’aplica un cop estiguin instal·lats.

El pressupost per renovar contenidors no acaba aquí. En el pressupost d’enguany hi ha una partida de 280 mil euros per continuar adquirint noves bústies, fins arribar a canviar la totalitat dels contenidors.

Comparteix el contingut!

Go to Top