Entren en vigor les restriccions per la sequera extrema

  • Queda prohibit netejar els carrers i regar amb aigua potable

  • Els veïns avisen d'una fuita a la plaça Bartomeu Barceló i que la setmana passada es negava una jardinera amb aigua de reg

A la fase d'excepcionalitat es prohibeix omplir les fonts ornamentals. A Calella continuen funcionant els brolladors, però molts municipis els han tancat.

2023-03-07T19:22:34+01:0007/03/2023|

Calella ha entrat avui en la fase d’excepcionalitat per la sequera extrema que travessa el país, juntament amb més de 200 municipis més. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat el canvi de fase, el que comporta restriccions de l’ús i el consum de l’aigua.

A la nostra ciutat en el que més afecta és a nivell viari: es prohibeix netejar els carrers amb aigua potable, que és la forma com es neteja habitualment. Això vol dir que caldrà buscar un nou mètode, que l’Ajuntament encara no ha desvetllat.

També es prohibeix regar les zones verdes i només es pot aplicar el sistema gota a gota per evitar que els arbres i plantes morin. Però no era la imatge que hi havia a finals de setmana a les jardineres del parc infantil situat entre els carrers Anselm Clavé i Jovara, al davant dels Eucaliptus, on l’aigua sortia a raig inundant la jardinera i formant bassals al terra. Ja s’havia anunciat que degut a la sequera extrema es declararia l’excepcionalitat, malgrat encara no s’havia publicat al DOGC.

Els veïns també avisen d’una fuita d’aigua a la plaça Bartomeu Barceló. Des dels balcons veuen el camí de l’aigua subterrània  i lamenten que “fa almenys un mes, ho sap tothom i no ha vingut ningú a arreglar-ho”, malgrat han informat del problema.

Normalitat a casa

La fase d’excepcionalitat restringeix el consum a 230 litres per habitant i dia, però la mitjana de Calella és de 121,09, pel que a casa pràcticament no es notaran les restriccions. Només les persones que tinguin casa amb piscina hauran de vigilar, ja que només es poden reomplir parcialment i amb sistema de recirculació. El mateix passa amb les piscines d’hotels.

L’aigua per a usos agrícoles es redueix en un 40%, per a usos industrials en un 15% i els usos recreatius que impliquen reg, com poden ser camps de golf, l’han de reduir en un 50%.

Comparteix el contingut!

Go to Top