Joaquim Casanovas, nou president de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

  • Casanovas és gerent de l’Institut Català de la Salut de Girona i de l’Institut d’Assistència Sanitària

  • Ja havia sigut director assistencial de la Corporació del 2006 al 2011

2023-03-11T16:45:52+01:0011/03/2023|

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ja té nou president. Es tracta de Joaquim Casanovas, gerent de de l’Institut Català de la Salut (ICS) de Girona i de l’Institut d’Assistència Sanitària, qui presidirà el Consell Rector de la Corporació, l’ens que gestiona l’Hospital i el CAP de Calella, així com l’Hospital de Blanes i altres centres d’atenció primària del Maresme i la Selva.

Casanovas substitueix al doctor Joan Guix, qui fa dues setmanes anunciava que deixava el càrrec per voluntat pròpia tot reconeixent que els professionals sanitaris “no tenen bones condicions laborals, que la inversió a l’Hospital de Calella ha estat “pràcticament nul·la” i que “estructuralment i tecnològicament no està a l’alçada del que hauria d’estar”. Una situació que no augura un inici fàcil al nou president.

Joaquim Casanovas és llicenciat en medicina i cirurgia però també diplomat en ciències empresarials i en direcció d’empreses. Coneix la CSMS perquè va ser-ne director assistencial del juny de 2006 al febrer de 2011, però també ha tingut diversos alts càrrecs dins del Departament de Salut: ha estat director territorial de la conselleria a Girona i gerent de la Regió Sanitària de Girona, també director de l’Hospital Josep Trueta de Girona, director d’atenció primària de l’ICS de Girona i gerent de la Regió Sanitària de Barcelona del CatSalut.

El Conseller de Salut, Manel Balcells, ha nomenat Joaquim Casanovas com a president de la Corporació a proposta del director del Servei Català de la Salut. Una persona molt vinculada al Departament de Salut, tal com mostra el llistat de càrrecs que ha ocupat, i amb un perfil més institucional que el doctor Guix, que havia treballat com a metge de l’Hospital de Calella durant anys. Casanovas s’erigeix com a peça clau per desencallar -o no- l’ampliació del centre sanitari calellenc.

Comparteix el contingut!

Go to Top