PIMEC engega un projecte per impulsar el Maresme com a destinació nàutica

  • El projecte forma part de la Xarxa de Creuers Costaners i Fluvials, però no portarà creuers al Maresme

  • Es crearà una plataforma per planificar les destinacions nàutiques a deu autonomies; compta amb dos milions d’euros dels fons europeu

El Maresme té cinc ports, el més pròxim a Calella és el d'Arenys de Mar, però també n'hi ha a Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Premià de Mar i El Masnou.

2023-03-11T19:44:49+01:0011/03/2023|

PIMEC, la patronal de la petita i mitjana empresa, ha posat en marxa un projecte amb l’objectiu de posar al mapa el Maresme com a destinació nàutica i impulsar l’activitat econòmica al voltant d’aquest sector. La iniciativa forma part de la Xarxa de Creuers Costaners i Fluvials dels Destins Nàutics Sostenibles (Xarxa CCF), però malgrat el nom, no veurem creuers atracant als ports de la comarca.

L’objectiu del projecte, del qual formen part deu comunitats autònomes, és crear una plataforma per planificar el desenvolupament de les destinacions nàutiques amb una oferta estandarditzada de creuers. Segons el president de PIMEC Maresme-Barcelonès Nord, Joan Pera, es tracta d’una xarxa “clau a l’hora de poder competir internacionalment amb altres destins nàutics”. També afirma que aquest fet aporta encara més valor afegit al territori i declara que “el Maresme té molt potencial i projectes com aquest constaten que es tracta d’un dels motors econòmics de Catalunya”.

El projecte el lidera l’Associació Galega d’Activitats Nàutiques (AGAN) i el seu president, Manel Soliño, ha defensat durant la presentació de la iniciativa a Mataró que la xarxa de creuers potenciarà el desenvolupament d’itineraris nàutics culturals, posant en valor el patrimoni i la cultura local i afavorint els comerços, la restauració i el turisme del Maresme.

El projecte compta amb un finançament de gairebé dos milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generations, durarà 18 mesos i s’implantarà a Galícia, Extremadura, Castella i Lleó, Aragó, País Basc, Andalusia, Canàries, Balears i Ceuta, a més de Catalunya.

El Maresme compta actualment amb una oferta nàutica que es basa en les activitats de clubs i bases nàutiques i empreses del sector, com vela i navegació, surf, windsurf, paddle surf i submarinisme, entre d’altres.

Comparteix el contingut!

Go to Top