L’Ajuntament de Pineda estudia si cal enderrocar l’hotel abandonat de Poblenou

  • El consistori demana a la propietat de l’hotel un estudi de solidesa, sinó obligaran a enderrocar-lo

  • La part final del passeig, que està a tocar del Rierany dels Frares, porta temps tallada al trànsit pel perill que comporta

El mal estat de l'edifici obliga a tallar el carrer. (Foto: Ràdio Pineda)

2023-03-12T17:13:41+01:0012/03/2023|

Fa setmanes que el final del Passeig Marítim de Poblenou està tallat al trànsit, en un punt que està a tocar del Rierany dels Frares. El motiu és el risc que comporta un hotel abandonat, l’antic hotel Marina Beach, situat entre el passeig i el carrer Onze de setembre. L’Ajuntament de Pineda considera que “no és recuperable” i que té perill de despreniments, pel que ha tancat la circulació i ha requerit a la propietat un estudi de solidesa per obrir de nou el carrer, del contrari avisen que obligaran a enderrocar-lo.

Els propietaris de l’edifici, però, estarien estudiant fer un projecte de reconstrucció i defensen la seva solidesa, segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Santiago Macip, a Ràdio Pineda. Aquesta problemàtica s’arrossega des de fa temps, de fet, al mes d’agost el carrilet de Pineda va canviar el seu recorregut degut als despreniments que va patir l’hotel i ja en aquell moment es va haver de restringir la circulació.

L’edifici no es troba aïllat, sinó al voltant d’habitatges i els veïns veuen amb preocupació l’estat de l’immoble i temen que es pugui ensorrar. Des del consistori pinedenc avisen que si la propietat no presenta l’informe de solidesa, els obligaran a enderrocar l’hotel, un cost que adverteixen no assumirà l’administració.

Els vehicles que circulen en direcció Calella des del Passeig Marítim han de girar obligatòriament pel Passeig Europa si volen arribar al Rierany dels Frares. Pel moment si continuen habilitades les places d’aparcament.

El mal estat no és l’únic problema que ha patit l’antic Marina Beach. L’any 2016, la policia va desmantellar una plantació de marihuana amb 2.500 plantes distribuïdes en dos pisos de l’immoble i va detenir tres persones, una activitat que desenvolupaven tot i que l’edifici estava tapiat. Fa com a mínim 15 anys que l’hotel està tancat al públic.

Comparteix el contingut!

Go to Top