Govern i oposició reaccionen a la problemàtica dels nous contenidors

  • L’alcalde nega que hi hagi cap problema amb els nous contenidors, mentre la CUP considera que és una vergonya que no s’adaptin als camions i Calella en Comú demana explicacions i solucions. "Està passant", un programa satíric de TV3, ha ironitzat sobre la casuística dels contenidors.

2023-03-15T22:52:27+01:0015/03/2023|

La instal·lació de nous contenidors està portant cua degut a que no s’adapten als camions amb els que es feia fins ara la recollida de les escombraries i els grups municipals ja han mostrat la seva opinió a les xarxes socials. La falta de previsió en la compatibilitat amb els contenidors de rebuig i d’orgànica, que requereixen de camions amb equips prou hermètics com perquè no es vessin els lixiviats, els fluïts que deixen anar les escombraries, ha arribat fins al programa satíric “Està passant”, on un dels col·laboradors, en Peyu, el nom artístic de Lluís Jutglar, es va fer ressò de la notícia.

L’alcalde, Marc Buch, ha publicat un vídeo en què es veu com un camió aixeca un dels contenidors de rebuig de la Riera Capaspre negant que hi hagi cap problema. Un document gràfic on es constata que el camió que s’utilitza és de petites dimensions i, a més, dels més nous. 

Es tracta d’un vehicle que no té compactadora per reduir el volum de les deixalles, un fet que destaca la CUP en la seva crítica cap a l’alcalde, que li recrimina que deixi de fer “passar vergonya” a la ciutadania i que destaca que els contenidors han estat la “riota en el programa” televisiu. També han publicat un vídeo on es mostra un altre camió de selectiva “amb una caixa on es filtren els lixiviats i la merda agafant la part del rebuig dels contenidors nous”, problema que es va repetint amb els diferents camions.

Calella en Comú demana explicacions al govern sobre la problemàtica dels contenidors, així com “les correccions que pensi implementar per solucionar-la”. En un comunicat, afirmen que estan rebent “queixes reiterades de la ciutadania en relació a la seva funcionalitat” i denuncien que la manca de compatibilitat amb els camions de gran tonatge i compactadors que s’utilitzaven fins ara s’està “generant un increment de costos sense que apareguin les anunciades millores en el servei”.

L’Ajuntament va rebre el passat dijous una petició d’informació sobre la incompatibilitat dels nous contenidors amb els camions que s’utilitzen per la recollida del rebuig i l’orgànica, però hores d’ara no l’ha contestat. Els contenidors nous que s’han començat a instal·lar formen part de la primera fase de renovació, que encara està en marxa. De fet, ara s’han començat els treballs per substituir els del carrer Ànimes, a la cruïlla amb els carrers Sant Antoni i amb Monturiol.

Comparteix el contingut!

Go to Top