La T-Jove s’amplia fins als 30 anys i amb un preu únic de 40 euros per les sis zones

  • A partir d’aquest dimecres ja no es vendrà la T-Jove de cartró, sinó que queda integrada a la T-Mobilitat

  • El bitllet es podrà portar al mòbil, tal com es fa a ciutats com Madrid o Londres

2023-03-15T12:05:37+01:0015/03/2023|

La T-Jove canvia a partir d’aquest dimecres: s’amplia fins als 30 anys -era fins els 25-, deixa de vendre’s com a bitllet de cartró de forma individual per ser el primer en quedar integrat dins de la T-Mobilitat i amb un preu únic de 40 euros per les sis zones del Sistema Tarifari Integrat de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona. És a dir, permetrà viatjar per les sis corones de l’àrea de Barcelona, no a la resta de Catalunya, a Rodalies, metro, Ferrocarrils de la Generalitat i autobús.

La T-Jove té una durada de tres mesos en els quals es poden fer viatges il·limitats. Per tant, des de Calella fins a Barcelona es podrà viatjar de forma il·limitada per 40 euros gràcies al descompte del 50%. Fins ara, el preu normal de la T-Jove d’una zona era de 80 euros, és a dir, pel preu d’una zona es pot viatjar per les sis corones, que amb el descompte el preu era de 111,15 euros. Per les persones de famílies nombroses el preu baixa fins als 32 euros i per les de categoria especial fins als 20 euros.

A efectes pràctics, un estudiant calellenc que hagués d’anar fins a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), una de les més llunyanes pel que cal un bitllet de cinc zones, abans pagava 103,70 euros, pel que s’estalviarà més de 60 euros. Per anar fins al centre de la ciutat comtal són 4 zones, pel que l’estalvi és de 50 euros.

Els joves que encara tinguin el bitllet de cartró el poden seguir utilitzant fins el 15 de gener de 2024, però no podran canviar l’abonament antic per un de nou, hauran d’esgotar-lo. Es tracta del primer títol de transport que només es ven amb la T-Mobilitat, el que implica passar a un bitllet de plàstic o a un digital inclòs al telèfon mòbil. De moment, només és compatible amb el sistema Android i amb la tecnologia de comunicació per proximitat, coneguda com a NFC, que es fa servir per validar bitllets de forma inhalàmbrica o pel pagament amb el telèfon.

La T-Mobilitat és el primer bitllet que s’haurà de carregar enlloc de llençar-lo i comprar-ne un de nou. És un sistema que ja es fa servir a altres ciutats com Madrid o Londres.

Comparteix el contingut!

Go to Top