La T-Jove es deixa de vendre com a bitllet de cartró per integrar-se dins de la T-Mobilitat

Es preveu que la T-Mobilitat integri tots els bitllets de transport públic de Catalunya

  • Els joves de menys de 25 anys que utilitzin la T-Jove per viatjar en transport públic hauran d’adquirir, a partir d’ara, la T-Mobilitat. A l’estació de Calella és vàlida, però encara no es pot comprar.

2023-01-09T09:10:27+01:0009/01/2023|

Aquest dilluns comencen de nou les classes després de les vacances de Nadal i molts joves tornen a utilitzar el transport públic per anar fins a l’escola, institut o universitat. Però ja no podran comprar el bitllet de cartró de la T-Jove: és el primer abonament que deixa de vendre’s de forma individual per passar a estar integrat dins de la T-Mobilitat.

La T-Mobilitat es diferencia de tots els altres títols perquè és recarregable i es pot descarregar en el telèfon mòbil per tal de no portar bitllets físics. Els joves de menys de 25 anys que vulguin adquirir una T-Jove s’hauran de donar d’alta a la T-Mobilitat i descarregar-se l’app al mòbil si volen utilitzar el telèfon com a bitllet o anar presencialment a l’estació si volen la targeta física. A l’estació de Calella, la T-Mobilitat encara no es pot adquirir, pel que s’haurà de comprar en alguna altra estació o punt habilitat, però si que es pot utilitzar als lectors per accedir a la zona de vies.

La T-Jove manté, igual que l’any passat, la rebaixa d’un 50%. Això vol dir que per anar a Barcelona, una T-Jove de 4 zones té un preu de 90,40 euros.

Títols i transports inclosos a la T-Mobilitat

A més de la T-Jove, la T-Mobilitat també permet incorporar la T-Usual i la T-Familiar. Un cop es facin tots els viatges no s’ha de llençar la targeta, sinó que s’ha de recarregar.

És vàlida per viatjar a Rodalies, metro, tramvia, Ferrocarrils de la Generalitat i diferents línies d’autobús, entre elles les Exprés.cat del Maresme, que connecten Barcelona i Mataró, i les que cobreixen els recorreguts entre Santa Susanna, Malgrat i Palafolls. En un futur també es preveu que s’utilitzi per pagar l’estacionament dels vehicles en els park&ride annexos a les estacions.

Es va començar implantant a Barcelona i l’àrea metropolitana i s’ha anat ampliant fins a ser vàlida a pràcticament totes les corones del sistema tarifari de Barcelona. Pel moment, l’única corona en la qual encara no està activa és la setena, al Ripollès.

Retorn de la fiança dels abonaments gratuïts

A partir d’aquest dilluns 9 de gener, a més, es començarà a rebre la fiança dels abonaments gratuïts de Rodalies que es van utilitzar entre setembre i desembre de 2022. Els 10 euros de la fiança es rebran automàticament a la targeta amb la que es va fer el pagament si s’han fet, com a mínim, 16 viatges en els 4 mesos.

Comparteix el contingut!

Go to Top