L’Hospital de Calella ofereix a les dones donar a llum a l’aigua

  • El centre hospitalari ha inaugurat una nova sala de parts naturals amb banyera i dutxa, una pilota gegant, una liana i un llit

  • La sala ha tingut un cost de 250 mil euros i també ofereix aromateràpia i fil musical

La cap de Servei de Ginecologia i Obstetrícia, Marta González, i la cap de Llevadores, Cristina Torres, inaugurant la nova sala de parts naturals amb banyera.

2023-03-17T11:41:53+01:0017/03/2023|

Les dones que hagin de donar a llum a l’Hospital de Calella i vulguin fer-ho de forma natural, sense analgèsics, ara poden optar per parir a l’aigua. El centre hospitalari ha inaugurat una nova sala de parts naturals que compta amb una banyera i una dutxa. Segons les responsables del servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital, dilatar dins de l’aigua alleugereix el dolor i és més satisfactori per la dona, també té un efecte més relaxant i permet una major mobilitat. Un equip de llevadores i ginecòlegs de l’Hospital s’estan formant per assistir els parts a l’aigua, tot i que només les dones amb embarassos sense complicacions podran escollir aquesta modalitat.

La nova sala de parts també té altres elements perquè les dones puguin donar a llum de forma natural, sense medicació. Són una liana, una pilota gegant, una cadira de parts i un llit, elements molt diferents a la llitera de les sales de parts convencionals, molt similars a un quiròfan. De fet, la nova sala és de colors càlids, té fil musical i aparell d’aromateràpia perquè les gestants puguin escollir l’oli essencial que desitgin.

La reforma de la sala ha tingut un cost de 250 mil euros. S’ha reconvertit un dels espais convencionals, pel que ara n’hi ha dos medicalitzats i un natural. Tot i així, a l’estar situat a la mateixa àrea, si es produeixen complicacions en el part natural es pot revertir el procés.

La inauguració de la nova sala ha anat a càrrec de la cap de Servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Marta González, la cap de Llevadores, Cristina Torres, dues de les professionals que treballen en aquestes sales. Torres s’ha emocionat en parlar de la unió de l’equip a l’hora de dissenyar la sala i de gestionar els parts, pel que destaca la importància de fomentar la fisiologia.

El director del sector sanitari Girona Sud, Salvador Campasol, i l’alcalde de Calella, Marc Buch, també han participat en la inauguració. No hi ha estat present el nou president de la Corporació, Joaquim Casanovas, malgrat era el primer acte públic després del seu nomenament.

Si que hi han assistit altres representants polítics com l’alcalde de Sant Pol de Mar, Albert Zanca; l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Sonia Viñolas, l’alcalde de Sant Cebrià de Vallalta, Albert Pla; i la regidora d’Esports, Salut Pública, Gent Gran i Participació Ciutadana de Palafolls, Sònia González.

L’Hospital Sant Jaume de Calella ha atès durant el 2022 719 parts i el 72% han estat parts eutòcics, és a dir, parts normals sense complicacions i sense intervenció instrumental. És el centre que s’assigna a les dones empadronades entre les poblacions de Canet de Mar i Tossa de Mar que han de donar a llum. A més, la Corporació adquirirà una incubadora pel servei de pediatria de l’Hospital de Calella, un nou equip que ja ha licitat.

Comparteix el contingut!

Go to Top