L’skatepark guanyador dels Participatius s’ubicarà al pati de l’antic Salicrú

  • L'espai està actualment abandonat i amb evidents signes de vandalisme

  • L’skatepark va guanyar els Pressupostos Participatius del 2022 amb només 307 vots

2023-03-18T18:16:53+01:0018/03/2023|

L’antiga escola Salicrú tornarà a acollir joves, o almenys el seu terreny. L’Ajuntament ha decidit que el solar que feia de pati es converteixi en l’skatepark que va guanyar els Pressupostos Participatius del 2022, un espai que actualment encara té dues porteries i dues cistelles però que està abandonat. De fet, la porta d’entrada de ferro està a terra i a l’estructura hi ha restes del precinte de manteniment que posa l’Ajuntament, uns detalls que fan pensar que ha estat vandalitzada, a més de la quantitat de grafits que decoren el mur.

El pati està uns metres més amunt del solar on s’ubicava l’antic edifici escolar, que ara fa d’aparcament tot i que sense cotxes. El descampat també fa de “magatzem” on s’hi guarden les grans pilones antiterroristes que no estan al carrer Església.

La ubicació que ha escollit el consistori no és la que plantejaven els promotors del projecte, que proposaven ubicar-lo a prop de la piscina municipal. Al·leguen, però, la dificultat d’obtenir el permís de Costes per poder construir l’espai.

Segons l’Ajuntament, està treballant amb un grup de skaters de la ciutat i un arquitecte especialista per redactar el projecte executiu. Pel moment no ha donat cap detall de quins elements tindrà, tot i que al nostre voltant tenim dos exemples clars del que cal i el que no: l’skatepark de La Muntanyeta no és practicable des de fa anys, mentre que Pineda va inaugurar el seu fa dos anys, una instal·lació nova i atractiva pels usuaris. Tampoc se sap quin calendari hi ha per tal que estigui enllestit.

Una participació mínima

La convocatòria dels Pressupostos Participatius del 2022 no va cridar l’atenció dels calellencs segons es desprèn del número de vots: només 762 persones van anar a votar, malgrat podien votar totes les persones majors de 16 anys empadronades a la ciutat. Una xifra que hauria de fer repensar el model de Participatius.

Dels 762 vots, 307 van ser per l’skatepark, convertint-se en la proposta més escollida. Les altres propostes eren fer accessible els miradors instal·lant una plataforma a les escales de la piscina (184 vots); remodelar la plaça Conrad Prat (141 vots); instal·lar bancs intel·ligents (74 vots); i col·locar una font a la Plaça del Bunyol (56 vots).

Comparteix el contingut!

Go to Top