El poder

2023-03-24T17:53:09+01:0024/03/2023|

El 15 de març de l’any 44 aC, Juli Cèsar era assassinat… Diuen que fou el primer dictador romà en assolir el poder absolut d’aquell imperi depredador (com tots els imperis) que, per altra banda, va donar llengua, lleis per unificar tots els seus dominis, vies (carreteres que encara utilitzem més o menys actualitzades), banys públics, ordre, legions (exèrcits)… Moltes d’aquelles lliçons d’estrateg segueixen presents en els nostres dies… No cal mirar gaire lluny per adonar-se’n… També molts polítics “moren”, (llegiu dimiteixen o són dimitits) per prevaricació, robatori, abús de poder… Ah! El poder… Que malament s’utilitza… Només l’ostenten els que es creuen més llestos… Els intel·ligents queden en segon terme, no es volen mullar massa per no sortir-ne esquitxats… I el poble?… Crec que tots sabem la resposta a aquesta pregunta…

Avui, però, recordem l’assassinat de l’home més poderós del seu temps… Juli Cèsar, Emperador de Roma…

Colo, dilluns 15-març-2021

Comparteix el contingut!

Go to Top