Terratrèmol de magnitud 2.7 a Arenys de Mar amb percepció a Calella

2023-03-26T16:00:29+01:0026/03/2023|

Alguns calellencs han notat el tremolor cap a tres quarts de quatre de la tarda, moment en el qual s’ha produït un terratrèmol que l’Institut Cartogràfic de la Generalitat de Catalunya situa l’epicentre a l’alçada d’Arenys de Mar i de magnitud 2,7 i pràcticament a la superfície. En el seu cas, l’Instituto Geogràfico Nacional, depenent del govern central, seria de magnitud 3,2 i a 5 quilòmetres de profunditat. Els terratrèmols es mesuren en l’escala de Richter i es consideren amb efectes menors quan són de magnitud inferior a 3,9.

D’acord amb els sismògrafs i acceleròmetres de l’Institut Cartogràfic de Catalunya el moviment del terra ha estat molt poc percebut. El gràfic de continuació és del sismògraf que tenim més a prop situat a Fontmartina (Montseny) que ha detectat el moviment a les 15:43 (hora UTC 13:43, 2h de diferència solar). Alguns ciutadans, a través de twitter informaven com d’un tremolor i un cop en municipis situats entre Mataró i Calella.

L’últim terratrèmol que hi ha constància a la costa del Maresme i que va ser percebut a Calella va ser el 2021, en aquella ocasió va ser de magnitud 2.2, anteriorment al 2019, també se’n va notar un altre de magnitud 2,3.

Comparteix el contingut!

Go to Top