Calella i Pineda reclamen al Departament de Territori millores a la sortida de l’autopista

  • La zona no està iluminada i les reixes de l'autopista estan trencades en alguns punts colant-se els porcs senglars

  • Aquests problemes provoquen accidents en una zona delicada per la quantitat de cotxes que hi passen

2023-03-29T18:09:30+01:0029/03/2023|

 

Cimera Calella-Pineda “per fer pinya” pels temes de seguretat a entorn de sortida 122 de l’autopista que uneix els dos pobles al Rierany dels Frares. Els dos ajuntaments reivindiquen al Departament de Territori de la Generalitat que posi il·luminació en el tram de 4 carrils per on se surt i s’entra des de l’autopista cap a Calella i Pineda; ho han fet enviant una carta al conseller de Territori, Juli Fernández (ERC), on han afegit també la revisió dels tancaments perimetrals i la reivindicació de la celeritat de la construcció de la rotonda a l’enllaç entre la sortida de l’autopista i l’N-II.

El problema és a la nit perquè no està iluminada i principalment hi ha problemes amb els porcs senglars“, descriu l’alcalde de Calella, Marc Buch (Junts),  quan fa un mes i mig un accident amb la implicació d’un d’aquests mamífers va acabar amb la vida d’un home de Mataró vinculat a l’Institut Joan Corominas de Pineda i altres tres ferits greus; a l’hivern encara és pitjor al tenir menys hores de sol. Aquest tram, reconeixen els dos alcaldes, es un punt negre de la circulació al ser de quatre carrils que s’expandeix a cinc en la zona que hi ha la derivació cap al polígon industrial de Pineda i molts vehicles creuen dos carrils en pujada on passa un alt volum de cotxes que es vol incorporar a l’autopista. La contrucció de les noves entrades i sortides de l’autopista a Calella i Pineda pel projecte de la pacificació de la N-II hauria de reduir força el trànsit per aquet tram.

Punt negre a l’accés a l’autopista on es hi ha fins a 5 carrils i els que van o venen del polígon de Pineda han de creuar-ne dos

Fins al moment ja s’havien reclamat aquestes millores en diverses ocasions de forma informal però finalment els dos alcaldes s’han decidit per fer la petició per escrit. “Esperem que la Generalitat ens pugui donar resposta a aquest escrit vist que les peticions que hem fet en altres formats no ens han donat un compromís ferm“, explica l’Alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC). Els dos ajuntaments esperen la resposta del Departament de Territori.

Comparteix el contingut!

Go to Top