Territori ha encarregat a Ferrocarrils de la Generalitat un estudi amb actuacions per millorar la xarxa viària, la ferroviària i les vies ciclables
La Generalitat analitza com millorar la mobilitat al Maresme i la Selva Marítima
La mobilitat a les comarques del Maresme i la Selva Marítima és objecte d’estudi. El Departament de Territori ha encarregat a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que impulsi un estudi per millorar la mobilitat del corredor Maresme – la Selva Marítima que proposi actuacions en els diferents tipus de transport.
Actualment, les dues comarques estan unides per la línia R1 de Rodalies i per diferents carreteres. L’anàlisi s’enfocarà en el conjunt de les infraestructures en relació a la xarxa viària, la ferroviària i les vies ciclables, així com en propostes de millora en els serveis de transport col·lectiu, però hauran d’estar adaptades al nou context ambiental. No s’ha especificat si l’estudi també preveurà el desdoblament de la via única a l’Alt Maresme, que es converteix en un dels motius pels quals no es pot augmentar la freqüència de trens amb Calella.
FGC també valorarà si és viable un sistema de tramvia i un carril bus entre Blanes i Lloret de Mar. De fet, són els dos municipis entre els quals estava previst el perllongament de l’autopista C-32, que està aturat després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) declarés nul l’estudi informatiu i d’impacte ambiental que havien denunciat les entitats ecologistes.
Ferrocarrils de Catalunya també ha adjudicat la redacció de quatre estudis sobre la viabilitat de trens a la Costa Brava -que no incloïa la Selva Marítima-, del Pirineu, del Bages i de les Terres de l’Ebre.