Xarlatans – tertulians

2023-05-05T16:17:08+01:0005/05/2023|

Passant emissores de ràdio i programes de televisions (molts), t’adones que realment la feina de la majoria de persones anomenades “tertulians” no és parlar i donar la seva opinió, sinó limitar-se a NO DEIXAR PARLAR ALS ALTRES… Ja sigui no parant de dir bestieses, amb una xerrameca de cotorres exasperant, o bé interrompent sense motiu, o fent brometes… O sigui que, d’una manera o altra, han de ser els protagonistes… I els moderadors?.. Doncs n’hi ha que la seva feina tampoc és la de mantenir i regular un programa coherent, sinó tot al contrari, s’han especialitzat en atiar les flames i tirar més llenya al foc… Estic segur que els més valorats d’aquests “xarlatans” són els que, sense tenir cap clàusula que els obligui a comportar-se ni a dir res important per justificar la seva presència i sou, els han contractat per crear un ambient d’irritació global que augmenti les audiències… De fet, vas trobant aquest tipus de personal repartit per totes les “tertúlies” de les emissores i televisions (moltes) de les més diverses categories… I n’hi ha molts/moltes que repeteixen presència diària (com si fessin “bolos”) davant de quants més micròfons i càmeres millor, amb la gosadia de voler donar tota mena de lliçons a l’audiència… Tertulians: una espècie molt valorada (?) que es va reproduint ràpidament… També he de dir que n’hi ha de bons i respectables, malauradament molts menys dels necessaris…

Possiblement aquesta “professió” esdevingui una carrera universitària, amb possibilitat d’ampliar-la fent el “Màster de Tertulià” en alguna escola “especialitzada”, fins i tot possiblement subvencionada… O es puguin comprar els títols en qualsevol tómbola de fira…

Colo, dimarts 13-abril-2021

Comparteix el contingut!

Go to Top