Medalles

2023-05-12T12:46:06+01:0012/05/2023|

Quan després de la gravació dels premis Gaudí (any 2021), tot sortint de la centenària Sala Mozart, uns amics em preguntaven… “¿Per què no se’n recorden de vosaltres quan parlen de la importància de Calella en el món del cinema?… Porteu més de cinquanta anys organitzant trobades, festivals i concursos internacionals de cinema i fotografia… El vostre fundador i President d’Honor és “Creu de Sant Jordi” per la seva tasca de difusió i conservació del patrimoni cinematogràfic… Els primers festivals de cinema de Calella els vàreu fer vosaltres a finals dels anys 60 per les Festes de Primavera… I ara amb el Festimatge, continueu convertint Calella en la “Ciutat de la Imatge”, tot un referent cinematogràfic”… Llavors jo els contestava: Bé, els hi deu haver passat per alt… Però al llegir el comentari sobre els Premis Gaudí del Butlletí Municipal “L’Ajuntament Informa”, que s’ha repartit precisament la mateixa setmana de la inauguració del Festimatge, i veure que només esmenten el “Calella Film Ofice” i el “Calella Film Festival”, em fa pensar que potser sí que hi ha un buit informatiu…

Tots sabem que, amb l’edat, la memòria es torna més selectiva i que, fins i tot, pot distorsionar la perspectiva i fer perdre la visió global i de conjunt de la història… Sortosament sempre hi haurà gent, com ara els meus amics, que recordaran la de veritat, l’autèntica, perquè la història és única, està escrita i no canvia… I si s’han de repartir “medalles”, que siguin per a “tots” els qui se les hagin guanyat…

Colo, dimecres 07-abril-2021

Comparteix el contingut!

Go to Top