3,2,1… Campanya!

2023-05-13T12:53:56+01:0013/05/2023|

#lectoropinaCalellaCOM: Mon Laliga

Ja ho tenim! Ja estan totes les banderoles i pancartes penjades i, per tant, ja estem a la campanya electoral! Però, passejant pel poble, he tingut la sensació de falta de cartells, ja sigui perquè la nit de l’inici plovia, ja sigui per falta de pressupost o  falta de voluntaris -militants que tinguin l’esma d’anar un plujós dijous nit a enganxar cartells-… Ja se sap, la desafecció a la política pot causar aquestes coses.

No cal ser cap politòleg ni especialista en l’actualitat política per adonar-se que aquestes eleccions en el nostre municipi seran, si més no, diferents.

Un element prioritari que distingeix les eleccions municipals de les autonòmiques o generals és que a les municipals s’acostuma a votar a la persona que es presenta i no tant a la formació política que representa. Així doncs, a Calella ens vam quedar orfes d’aquesta figura amb l’agreujant de la dispersió de la seva herència política amb el successor natural trànsfuga i la nova formació cívica autoanomenada no política però sota el paraigua d’un partit polític, assessorament polític i creada per fer política. Tot molt normal. Intentaran, amb més o menys fortuna, repartir-se les engrunes d’un passat hegemònic que recorda la fragmentació de l’Imperi Romà.

El Dofí de l’antiga emperadriu ja està aplicant les bones tàctiques apreses en el seu llarg periple com a segon i, a part de les normals actuacions d’obres públiques pels carrers del poble en dates pròximes a les eleccions, ha après el do de la ubiqüitat i ara te’l trobes a tot arreu. Bé també té la ingent feina de fer com l’au fènix i renéixer de les seves cendres polítiques intentant donar una altra imatge del que ha estat sempre, però la cabra avesada a saltar fa mal de desavesar.

Per una altra banda tenim l’eterna oposició, que recordant sempre temps millors i amb l’avantatge actual, o no, de ser el partit que ara governa el nostre petit país, espera, com sempre, que les seves propostes siguin apreciades pels ciutadans. Aquesta esperança quedarà com a tal si no es produeix el miracle, juntament amb una bona arribada de calerons, que la seva capacitat de comunicació millori. No és tan sols per la falta de carisma del seu candidat, ja que això és un fet transversal en totes les formacions que es presenten en aquest municipi, sinó que sembla que es van quedar amb l’eslògan, creat per una altra formació política, “la feina ben feta no té fronteres…” però que no serveix de res si aquesta no es coneix ni se sap com fer-ho i, a més, has de competir amb una màquina propagandística ben engreixada i amb molts anys d’experiència efectiva de la que disposen altres formacions.

Què s’ha de dir dels lleials socis de govern fins ara? Doncs que, a part del canvi del cap de llistes, poca cosa més. Ja tenen la seva parcel·la de vots fixos i poques possibilitats d’esgarrapar algun més. Són tan anodins que la seva tasca al municipi, a part de la de suport incondicional a l’emblemàtica alcaldessa, ha passat sense pena ni glòria.

Finalment, resta la darrera candidatura la qual també s’ha quedat orfe de la figura històrica que va portar a una millora dels resultats de les darreres eleccions. Si és ben veritat que s’ha sentit moltes vegades que aquesta formació era la que realment feia oposició al govern de la ciutat, també és ben cert, i tots els que hàgiu seguit algun ple de l’Ajuntament ho podreu constatar, les intervencions del seu representant eren tan minuciosament tècniques com soporíferes. Esperem que a la campanya li doni un xic d’alegria o si més no, ens ha servirà per tots aquells que patim insomni crònic.

Sí, és veritat, hi ha d’altres formacions polítiques que es presentaran, però de debò algú pot pensar que tenen cap tipus d’interès que no sigui per ells mateixos?

I amb aquest panorama esperem la resta de la campanya amb deler, ja que aquest cop en el nostre municipi tot està per fer i tot és possible!

Comparteix el contingut!

Go to Top