El Consell Comarcal rep 3 milions d’euros per connectar el Maresme a la xarxa ciclista EuroVelo

  • L’obertura de nous recorreguts en bicicleta té el finançament dels fons Next Generation

  • L’EuroVelo és una xarxa que connecta el continent europeu a partir de 17 rutes cicles

2023-05-13T17:18:16+01:0013/05/2023|

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) ha estat agraciat amb els fons Next Generation per crear una nova ruta ciclista. Rebrà tres milions d’euros -de la mateixa línia que l’Ajuntament de Calella n’ha obtingut cinc milions per invertir en sostenibilitat turística– que destinarà a connectar la comarca a la xarxa ciclista EuroVelo. Es tracta d’un projecte que tant el Consell Comarcal com el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme porten anys treballant, des d’abans de la pandèmia, però que estava pendent de finançament.

L’EuroVelo és una xarxa que connecta Europa a partir de 17 rutes ciclistes. La número 8 és l’eix de la Mediterrània i uneix Cadis amb Atenes i Xipre, però en territori català hi ha trams per definir. Els fons europeus contribuiran al perllongament del recorregut per la costa del Maresme, concretament unint els municipis de costa i els d’interior, i se suma a la inversió de la Generalitat per la pacificació de la N-II.

El Consell Comarcal vol generar un turisme més sostenible a la comarca amb la ruta EuroVelo. De fet, el cicloturisme és una tendència a l’alça amb un públic important a Calella, que té la certificació de Destinació de Turisme Esportiu. Un altre objectiu del CCM és impulsar la transformació de la mobilitat al Maresme, aprofitant l’aixecament dels peatges de la C-32 i la pacificació de la N-II. El projecte té un termini d’execució de tres anys i contempla 20 actuacions.

Des del CCM apunten que també va en la línia de “l’Estratègia Comarcal 22-30 de Transició Energètica i Adaptació Climàtica. Accions per un Maresme amb futur” que acaba d’aprovar i que té l’objectiu de reduir la contaminació provinent de combustibles fòssils i la transició cap a energies verdes.

Comparteix el contingut!

Go to Top