10 motius per votar a Estimem Calella

2023-05-22T17:58:51+01:0022/05/2023|

Estimem Calella presenta un programa electoral amb 152 propostes; han anomenat el seu projecte Calella 2030 per tal de relacionar-lo amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca l’ONU per millorar el futur del planeta en tots els seus aspectes. Et desgranem els 10 ítems principals i propostes innovadores que plantegen.

 1. Estimem Calella preveu canviar els usos dels espais buits per augmentar l’oferta d’habitatges i d’altres serveis. Proposen transformar els antics hotels, pensions i apartaments en residències geriàtriques o habitatges compartits per gent gran; convertir els edificis abandonats en projectes socials i empresarials i els locals buits situats a la planta baixa dels edificis en habitatge de lloguer assequible.
 2. Un altre aspecte que prioritzarà la formació d’Enric Gómez és el de les fires, pel que volen potenciar la Riera Capaspre com a espai per celebrar-les. També la Fàbrica Llobet i el Passeig de Mar per organitzar esdeveniments temàtics. Tenen previst crear una fira d’entitats, recuperar l’animalista i canviar el format de la Fira de Calella, a més d’impulsar un festival de drons lumínics amb música a la platja.
 3. Una de les propostes pels joves és la creació d’un club d’eSports a Can Saleta, a l’espai que actualment acull l’Sport City Lab. Es tracta d’un club format per jugadors de videojocs professionals i programadors, on se celebren competicions que poden tenir una projecció internacional. És una de les professions que han generat les noves tecnologies.
 4. Una de les inversions més importants que porta Estimem Calella al seu programa és la construcció d’un nou pavelló i un gimnàs municipal a La Muntanyeta, reubicant el camp de futbol 7 i arranjant el pavelló del Parc Dalmau.
 5. Estimem vol situar Calella en el mapa del turisme de reunions, pel que vol potenciar la ciutat com a destinació de turisme MICE, anomenat així per les seves sigles en anglès que relacionen els congressos i les activitats d’incentius. Aposten per aquest tipus de turisme perquè sol tenir un poder adquisitiu més elevat i volen aconseguir així desestacionalitzar la temporada, amb la Fàbrica Llobet, la Sala Mozart o Can Saleta com a espais per celebrar aquestes reunions.
 6. Dues de les zones de la ciutat que Estimem Calella vol reordenar són la plaça de l’estació -millorant la xarxa d’aigua potable, suprimint les barreres arquitectòniques, creant zones d’espera amb ombra i millorant l’accessibilitat i l’Oficina de Turisme- i el barri dels Codina, amb especial èmfasi en la zona d’accés de la N-II i en el parc infantil remodelant-lo seguint les propostes de l’Associació Cultural Codina, instal·lant pistes de petanca, aparells de gimnàstica i un pipican.
 7. Estimem Calella proposa crear un centre d’observació del cel a Can Carreras, de forma conjunta amb Pineda de Mar, i unes jornades astronòmiques en col·laboració amb el Grup d’Astronomia Amics de Calella. Consideren que és un tipus d’oci de qualitat que pot atraure famílies i centres educatius.
 8. El teatre és un altres dels àmbits en els que volen treballar, municipalitzant el Teatre Orfeó, reformant-lo i creant-hi una escola de teatre.
 9. Una proposta enfocada a combatre les ocupacions és crear un Punt d’Informació i Acompanyament per l’ocupació irregular d’immobles a l’Oficina d’Habitatge i un protocol d’intervenció municipal, així com instar al Jutjat d’Arenys de Mar a enviar els casos d’ocupacions als Jutjats de Guàrdia per agilitzar els desallotjaments.
 10. Impulsar una Oficina Tècnica de Rehabilitació és un dels seus objectius per tal de gestionar els ajuts destinats a la rehabilitació d’habitatges, edificis i regeneració de barris. Aquesta oficina s’ocuparia de cercar subvencions i ajudar en la tramitació de sol·licituds.

Bonus: Estimem Calella vol facilitar l’acollida a les persones que decideixen traslladar-se a Calella creant un “pack de benvinguda” amb la informació de la ciutat, on apareguin els serveis, les entitats i els equipaments existents, així com les responsabilitats dels ciutadans. També volen desenvolupar un pla de digitalització perquè els documents que encara estan en paper passin a ser arxius electrònics i puguin fer-se públics.

Una de les primeres propostes que va fer públiques Estimem Calella és el model que plantegen pel mercat municipal, aglutina un espai gastronòmic on es venguin productes frescos amb una zona de restauració, terrassa exterior i un centre cívic al primer pis, especialment pensat per la gent gran.

El nom complet amb el qual et trobaràs la candidatura a les paperetes el 28 de maig és Estimem Calella – Ara Pacte Local. Aquests són els seus integrants:

 1. Enric Gómez Meléndez
 2. Lucia Isabel Sánchez Vargas
 3. Cristian Ceballos López
 4. Salvador Itchart Cordón
 5. Vanessa Torras Fernández
 6. Francesc Josep Millán Pastor
 7. Albert Clapés López
 8. Meritxell Lasheras Allué
 9. Núria Grima Pera
 10. Irene Vila Mir
 11. Aitor Puig Pozuelo
 12. Marc Sanz Tello
 13. Susana Bonilla Millán
 14. Josep Puig i Mendoza
 15. Maria Teresa Soler Oms
 16. Sergi Ariaca Campeny
 17. Maria Pera Benet

Suplents

 1. Johnny Eddy Rios Carrión
 2. Mireia Asensio Luque
 3. Maria Neus Ciurana Maynegre
 4. Núria Pagès Soriano
 5. Josep Torrent Arnau

Comparteix el contingut!

Go to Top