Les propostes electorals de les candidatures pinedenques per Poblenou

2023-05-26T20:31:36+01:0026/05/2023|

Poblenou és un barri particular, ja que malgrat forma part de Pineda de Mar, la seva trama és més contínua amb Calella, separats per la frontera invisible del Rierany dels Frares. Aquest diumenge, els veïns i veïnes decideixen el seu futur pels pròxims quatre anys, però les candidatures a les que han de votar són les de Pineda. Aquestes són les propostes que plantegen.

El PSC, amb l’actual alcalde Xavier Amor al capdavant, hi vol ubicar l’Oficina de Tramitació del DNI i el passaport, un servei en col·laboració amb la Policia Nacional que preveuen que sigui un pol de dinamització comercial del barri per part dels usuaris que vinguin a renovar-se la documentació. També proposen crear una plataforma única a l’eix comercial, entre la Plaça Nova i la plaça dels Reis Catòlics, per incentivar el comerç de proximitat; crear un carril bici que faciliti la connexió amb el barri de Can Moré i el centre de Pineda i fer més amable l’entrada des de la N-II. Els socialistes porten al seu programa electoral mantenir la zona verda i continuar amb el pla d’inversió als barris fent actuacions a la via pública, en parcs infantils, voreres, asfaltat i enllumenat. El PSC considera que el Centre Cívic de Poblenou és un model d’èxit, el que està estudiant crear-ne un altre al centre de Pineda.

ERC, amb Mònica Palacín com a alcaldable, planteja actuacions conjuntes entre els ajuntaments de Calella i Pineda de Mar a la sortida de l’autopista, exigint millores de seguretat i mobilitat tant pels vehicles com per vianants. Lliguen aquesta actuació amb el polígon, ja que esperen que millori l’entrada amb els camions i fomentar també l’arribada de noves empreses. Una altra proposta dels republicans és per Can Carreras, on volen tirar endavant el pla de reparcel·lació i començar a executar les fases que siguin possibles; demanen, no obstant, que mentrestant es mantinguin els serveis municipals bàsics, com és la neteja, l’enllumenat i la seguretat. També proposen mancomunar un sistema de bicicletes elèctriques de lloguer a l’Alt Maresme.

Pineda en Comú, liderat per Marcos Ortega, té en ment dotar Poblenou d’una nova escola, pel que treballarà perquè la Generalitat hi aposti. Una altra de les seves propostes és la millora de l’Avinguda Hispanitat com a eix comercial i fer inversions a l’espai públic, com en voreres i carrers.

Junts per Pineda, amb Noemí Llorens com a cap de llista, va un pas més enllà i planteja que Poblenou es converteixi en una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), el que comportaria que el barri tingués una mena de govern local diferenciat del de Pineda, com un municipi autogestionat per les persones que designessin els veïns, amb recursos propis, però sense deixar de pertànyer i d’estar governats per l’Ajuntament pinedenc. Junts proposa obrir el debat perquè els veïns decideixin si volen tenir aquest tipus d’administració pròpia que gestioni el barri, així com les millores que considerin, impulsar activitats o construir infraestructures.

Comparteix el contingut!

Go to Top