13.393 calellencs estan cridats a votar a les municipals del 28M

  • Els col·legis electorals són els habituals: la Fàbrica Llobet, l’Escola Pia, el Freta i la biblioteca

  • Es pot votar de les 9h a les 20h mostrant el DNI

2023-05-27T12:45:10+01:0027/05/2023|

Aquest diumenge és el dia en què els calellencs i calellenques decidirem qui governa la ciutat els pròxims quatre anys i, per tant, el tipus de polítiques que es portaran a terme. Estan cridades a votar 13.393 persones, que són tots els majors de 18 anys empadronats a la ciutat.

Cadascú té assignat un col·legi electoral i una mesa concreta, al qual s’ha de dirigir per dipositar el vot a l’urna. Són els habituals: la Fàbrica Llobet -el més gran amb 9 meses-, l’Escola Pia del carrer Jovara -amb 3 meses-, el Freta -5 meses- i la biblioteca -2 meses-. A la targeta censal personal que arriba per correu postal a casa apareix tant el col·legi com la mesa, ja que no es permet votar en cap altre.

Els col·legis obriran puntualment a les nou en punt del matí, un cop s’hagin constituït les meses amb el president i els dos vocals. Estaran en funcionament durant tot el dia fins les vuit del vespre, moment en què es tancaran els col·legis i els membres de les meses obriran les urnes per començar el recompte, assegurant-se primer que la quantitat de sobres coincideix amb la de persones que han votat i fent després el recompte dels vots per candidatures.

Per exercir el dret a vot caldrà mostrar algun document acreditatiu, com el DNI, el passaport o el carnet de conduir; també serveixen la targeta de residència o la d’identitat estrangera en el cas dels ciutadans d’altres països. En tots els casos han de tenir fotografia i no es consideren vàlides les fotocòpies.

Sondeig de CalellaCOM i estudiants del Bisbe Sivilla

Durant la jornada electoral, CalellaCOM i estudiants de l’institut Bisbe estaran realitzant un sondeig a peu d’urna per tenir una idea, abans que es donin a conèixer els resultats oficials, de quina serà la composició del nou Ajuntament.

El resultat del sondeig es publicarà a les 20h, un cop tanquin els col·legis, mentre que els oficials no se sabran fins aproximadament un parell d’hores després.

El sondeig electoral és una altra de les activitats CalellaCOM i quatre estudiants del Bisbe Sivilla realitzen conjuntament en el marc de dos treballs de recerca de les alumnes, igual que en el debat electoral del passat 17 de maig.

Constitució del nou Ajuntament i elecció de l’alcalde o alcaldessa

Malgrat el mateix diumenge se sabrà quins són els 17 regidors i regidores que formaran el consistori, no serà fins el 17 de juny que se celebrarà el ple de constitució, on s’escollirà l’alcalde o alcaldessa pels pròxims quatre anys. Durant aquestes pràcticament tres setmanes s’esperen multitud de cafès i reunions polítiques per tal d’arribar a pactes; no només a nivell local sinó també comarcal i autonòmic, en les quals es decidirà el futur de la ciutat.

Comparteix el contingut!

Go to Top