28M, els candidats que opten a l’alcaldia de Calella

2023-05-28T07:43:09+01:0028/05/2023|

Els calellencs i calellenques tenim avui l’oportunitat de decidir qui volem que governi la ciutat durant els pròxims quatre anys. Vuit candidatures es presenten amb l’objectiu de ser la llista més votada; algunes formacions repeteixen any rere any i d’altres concorren als comicis calellencs per primera vegada. Aquestes són les persones que opten a l’alcaldia.

Cindy Rando debuta com a cap de llista del PSC després de dues legislatures com a regidora de govern. Té 32 anys i és advocada; fins ara ha estat al capdavant d’àrees com Igualtat, Participació i Drets Civils i Joventut.

Sebastià Tejada és el cap de llista de Calella en Comú Podem; prèviament ja havia encapçalat la candidatura d’ICV l’any 2015. Porta també dues legislatures a l’Ajuntament, però en aquest cas a l’oposició. Té 61 anys i treballa en una empresa que dissenya envasos.

Xavier Ponsdomènech és l’única persona que repeteix com a alcaldable i ho fa al capdavant d’ERC. Té 43 anys i és empresari del món tèxtil. Ha viscut l’última legislatura com a regidor a l’oposició.

Marc Buch va accedir a l’alcaldia a mitjans del mandat passat per suplir la baixa per malaltia de Montserrat Candini, intentarà revalidar-la per mèrits propis sent per primer cop alcaldable de Junts, formació que també concorre als comicis per primera vegada malgrat té el mateix nom que l’actual partit que governa. Té 37 anys i gestiona una empresa pròpia dedicada al món de la jardineria.

Celine Coronil és la persona que intentarà retornar la presència del PP a l’Ajuntament. Compta amb experiència com a regidora, però al consistori de Pineda de Mar, on va estar a l’oposició. Té 55 anys i treballa dirigint una clínica dental.

Enric Gómez és una de les cares noves a la política calellenca. Lidera Estimem Calella, una marca també nova que es presenta com a plataforma però que ha heretat l’espai de l’actual Junts per Calella. Té 40 anys i treballa en el món digital.

Albert Comas és l’aposta de la CUP per accedir a l’alcaldia, seguint amb l’aposta de la formació de renovar cada legislatura els caps de llista. Té 42 anys i és mestre de primària; no havia estat, fins ara, regidor.

Yoheriber Fermín és la persona que encapçala VOX, un partit nou a Calella. Té 30 anys i treballa donant suport tècnic al sector elèctric industrial. És la seva primera incursió a la política calellenca, però ja havia estat cap de llista d’una formació del seu poble natal, situat a la República Dominicana.

Aquests són els vuits caps de cartell de les formacions que opten a liderar Calella. Tot i així, els electors també tenen altres opcions polítiques, com el vot en blanc, el vot nul i l’abstenció.

Comparteix el contingut!

Go to Top