La discoteca Phoenix obté una distinció per “triple excel·lència” en l’oci nocturn

  • El reconeixement, atorgat per l’associació Nightlife International, acredita que es compleixen els protocols en casos de violència masclista, també a nivell de seguretat del local i de qualitat.

2023-05-31T11:42:24+01:0031/05/2023|

La discoteca calellenca Phoenix ha obtingut un certificat que els acredita tenir la “triple excel·lència” en l’oci nocturn que atorga l’associació Nightlife International. El seu director, Raúl Zarco, es mostra satisfet d’un reconeixement que considera “una commemoració al gran treball que hem fet de seguretat, la qualitat acústica i del servei” de l’establiment d’oci nocturn de la ciutat.

Aquesta triple excel·lència es basa en la qualitat del servei, en la seguretat i, específicament, en la prevenció i actuació en casos de violència masclista i d’agressions sexuals. Per obtenir-lo, Zarco explica que “hem passat tot el personal unes proves, un curs de formació pel que hem obtingut un diploma, i sobretot per les agressions sexuals. Tenim 25 càmeres, ho tenim tot enregistrat i actuem si hi ha algun problema. El codi és ‘Àngela’, s’activa el protocol i ho traslladem a la policia”. Arreu de la discoteca hi ha cartells que expliquen el funcionament del protocol, escrit en diferents idiomes, com en els lavabos, la sala de ball i l’entrada del local.

La paraula clau “Àngela” com a forma de comunicar al personal de les discoteques i bars que una persona, dones en la majoria dels casos, es troba en perill va néixer l’any 2016 al Regne Unit. Es tracta d’un protocol per combatre les agressions sexuals que consisteix en dirigir-se a la barra i demanar per Àngela, moment en què els cambrers activen el protocol. Zarco afirma que “en el cas que passés, la seguretat s’encarrega d’agafar a l’agressor mentre un altre porter s’encarrega de trucar a la policia i jo atenc a la víctima en un altre espai del local”, de tal forma que la víctima queda aïllada de l’agressor però aquest no aconsegueix escapar perquè el reté el personal de seguretat fins l’arribada dels cossos de seguretat.

El Phoenix va haver d’activar el protocol en una ocasió, quan un noi va donar-li una empenta a la seva parella als lavabos, i el responsable del local va trucar als Mossos d’Esquadra, però l’incident no va anar a més. També comuniquen els incidents a l’associació Nightlife International, l’entitat que entrega el certificat.

Zarco destaca que és la primera discoteca del Maresme que rep aquesta distinció, ja que les més pròximes que han estat reconegudes es troben a Barcelona. Encara té més valor, afegeix, tenint en compte el conflicte que va haver l’any passat amb l’Ajuntament, quan l’alcalde va reduir-los l’horari responsabilitzant-los dels aldarulls del carrer i de les queixes dels veïns. “La discoteca Phoenix, amb els pros i els contres que vam tenir l’any passat, el que hem fet és activar tots els protocols per tirar endavant i millorar”, conclou el seu director, qui té una àmplia experiència en la vida nocturna calellenca després de treballar a diverses discoteques i bars musicals.

Comparteix el contingut!

Go to Top