Estimem Calella vol desactivar un pacte que doni l’alcaldia a Junts

  • Estimem cedeix els seus vots per donar l’alcaldia a ERC i a PSC

  • Republicans i socialistes es mostren oberts però afirmen que encara estan en negociacions

El líder d'Estimem, Enric Gómez, ha convocat una roda de premsa exprés per mostrar les seves cartes.

  • Estimem Calella s’ha avançat en la negociació dels pactes de govern i ha fet públic que cedeixen els seus vots perquè ERC i PSC es parteixin l’alcaldia, proposant que dos anys el batlle sigui Xavier Ponsdomènech (ERC) i dos anys siguin per Cindy Rando (PSC). Ni republicans ni socialistes, però, s’esperaven que Gómez fes un moviment en públic i es mostren reservats sense mullar-se, mantenint que estan oberts a tot i que no hi ha cap pacte tancat.

2023-06-05T11:40:16+01:0005/06/2023|

Estimem Calella està decidida a entrar al govern amb ERC i PSC i amb l’ajuda d’un quart partit, que podria ser Calella en Comú. El partit liderat per Enric Gómez està disposat a fer alcalde Xavier Ponsdomenech o a Cindy Rando,  o a proposar partir-se l’alcaldia dos anys i dos anys entre republicans i socialistes.

El líder d’Estimem Calella vol evitar que Marc Buch (Junts) torni a ser alcalde i al·lega que Calella necessita un canvi. El sentiment és mutu per part del cap de llista de Junts; Buch va posar Estimem Calella com a línia vermella a l’hora d’arribar a acords per formar govern.

Buch (Junts) pot ser alcalde amb els vots del PSC o amb els d’ERC, que sumarien 9, o si no hi ha cap altre candidat alternatiu, en tant que Junts és la força més votada.

Les reunions que han mantingut republicans, socialistes i Estimem la darrera setmana, des que es va conèixer el repartiment de vots i de regidors al consistori, sembla que no arribaven a bon port. Amb tot, aquests tres partits sumen 8 regidors i almenys els falta un altre per aconseguir la majoria absoluta per ostentar l’alcaldia. Malgrat Gómez és una de les cares noves de la política calellenca, ha estat el primer en posicionar-se. Però la seva mà estesa encara no ha estat corresposta; Gómez afirma que, entre bambalines, ERC s’ha mostrat oberta, però que no ha rebut resposta del PSC. També ha assegurat que tenia el suport d’un quart partit, necessari, per arribar a la majoria absoluta i aconseguir l’alcaldia, i tot apunta a Calella en Comú.

Gómez considera que són Rando i Ponsdomènech els que han de liderar el possible pacte, però no vol deixar passar l’oportunitat d’intentar portar un canvi a la ciutat amb dos partits amb els que, exposa, tenen moltes coincidències en les propostes dels programes electorals.

Gomez s’avança als esdeveniments

Per la seva banda, ERC i PSC s’han mostrat sorpresos amb la compareixença de Gómez i afirmen que encara estaven en negociacions i que no hi havia res tancat. Els dos partits d’esquerres consideren que han de tenir el compromís de tots per tirar endavant un pacte a quatre -o un tripartit amb suports externs, dues fórmules que plantegen una governabilitat complicada per la necessitat de posar d’acord a totes les formacions- però mantenen que tenen els escenaris oberts.

Amb tot, l’oferiment públic de Gómez es llegeix com un últim intent per evitar el pacte que des del primer moment ha estat el més viable, entre Junts i PSC, mantenint el tàndem Buch-Rando que ja han provat el darrer any i mig de mandat.

Comparteix el contingut!

Go to Top