ERC s’ofereix a Junts per formar govern i descarta el pacte amb Estimem i PSC

  • Ponsdomènech (ERC) afirma que poden portar el “canvi real” des de dins d’un govern de coalició amb Junts i titllen “d’incoherència” que Estimem el vulgui abanderar

Xavier Ponsdomènech (ERC) ha fet una roda de premsa acompanyat de l'actual regidora Pilar Rocafort, qui en les últimes eleccions ha anat com a suplent dels republicans.

2023-06-06T11:02:22+01:0006/06/2023|

Esquerra Republicana s’ha ofert a Junts per formar un govern estable a Calella, sumant els tres regidors dels republicans als sis de Junts per aconseguir la majoria absoluta que permetria tirar endavant qualsevol projecte. ERC vol decantar els socialistes del govern per evitar el continuisme i perquè siguin els dos partits amb més vots a les eleccions del passat 28 de maig els que liderin la ciutat.

Xavier Ponsdomènech (ERC) descarta així el pacte a quatre que ahir proposava Estimem Calella amb el PSC i el suport dels Comuns perquè no veu “interès” per part dels socialistes i considera una “incoherència que es demani aquest canvi des d’un partit que ha anat representat amb unes sigles, siguin amagades o no, del PDeCAT”, en un atac directe a Estimem i Enric Gómez, qui ahir demanava a ERC i al PSC que exerceixin el lideratge de les negociacions entre els quatre partits. Ponsdomènech ha sentenciat que “no podem formar govern des de les esquerres” i la seva prioritat és arribar a un acord amb Junts.

Malgrat el pacte que sona amb més força a la ciutat és el de Junts i el PSC, ERC confia que poden ser els nous socis de govern. Els republicans i Junts tornaran a reunir-se demà després d’una primera trobada el passat dimecres, en la que posaran tota la carn a la graella per arribar a una entesa.

Ponsdomènech no ha volgut donar detalls de les negociacions més que una petició que, afirma, Marc Buch (Junts) li ha acceptat: realitzar una auditoria interna de l’últim mandat, així com una altra pel 2027, quan finalitzi la legislatura que tot just comença. Pels republicans, aquesta auditoria és el primer pas per modificar les polítiques i es postulen per portar el “canvi real” a Calella des de dins, malgrat el govern estaria liderat per la mateixa persona que ha exercit l’alcaldia l’últim any i mig, Marc Buch.

El líder d’ERC ha fet autocrítica per la davallada del partit a les eleccions, baixant de 4 a 3 regidors, i admeten que l’oposició que han realitzat durant els darrers 4 anys no ha convençut a bona part de l’electorat. Si el pacte pel que advoquen no es materialitza, afirmen hauran de plantejar-se la seva postura durant aquest mandat, en un intent d’aconseguir el protagonisme que no han tingut en l’última legislatura.

Comparteix el contingut!

Go to Top