ERC lamenta que no s’hagi fet realitat el pacte independentista a Calella

  • Els republicans acusen a Junts de no tenir un “interès real” de pactar amb ells

  • Demanaven fer una auditoria a l'Ajuntament i eliminar la bretxa salarial als sous dels regidors

2023-06-09T15:30:22+01:0009/06/2023|

El líder d’Esquerra Republicana, Xavier Ponsdomènech, lamenta que no s’hagi tirat endavant el pacte independentista -mai vist a Calella- entre la seva formació i Junts i que, pel contrari, el PSC torni a ser el soci de govern preferent. Ponsdomènech ha acusat a Junts de no tenir “interès real” per arribar a un acord i que les reunions que van mantenir eren una “escenificació”.

ERC es va oferir a Junts per governar en coalició i li va demanar que es realitzés una auditoria de l’Ajuntament, així com augmentar el nombre de plens i fer-los mensuals i revisar els sous dels regidors per eliminar la bretxa salarial que hi ha hagut aquesta legislatura entre Cindy Rando i Ramon Llamazares. Els republicans també van posar sobre la taula a la reunió que es va celebrar tot just tres dies després de les eleccions que volien gestionar les àrees de Seguretat i mobilitat, Polítiques socials i gent gran i Sostenibilitat. Aquestes demandes no van ser correspostes per part de Junts, malgrat Ponsdomènech afirmen que van sortir de la trobada convençuts que hi havia la possibilitat d’arribar a bon port.

Tot i així, no van rebre més notícies de Junts i va tornar a ser ERC qui va trucar a la porta i van agendar una segona reunió, en la qual es van asseure només per conèixer que Junts ja havien pactat amb els socialistes. Una conversa que va ser tan breu com la que els republicans van mantenir l’any 2019 amb Junts per Calella, en la qual també hi havia Marc Buch però en aquell moment la líder era Montserrat Candini.

Xavier Ponsdomènech ha explicat que van rebutjar signar un acord de “mínims programàtics” que li proposava Junts en un gest que s’entenia com un pacte no agressió a canvi d’executar alguna de les propostes dels republicans i que, pel contrari, faran una oposició “fiscalitzadora i més exigent que en els últims quatre anys, tot i que continuarà sent “constructiva”. També ha afirmat que el seu objectiu és millorar la comunicació amb la ciutadania per donar a conèixer la seva acció a l’oposició, ja que qualifiquen de “càstig” el seu resultat a les eleccions del 28 de maig per no haver sabut transmetre la seva tasca.

Comparteix el contingut!

Go to Top