Marc Buch i Cindy Rando escenifiquen un pacte de confiança al Far

  • Els líders de Junts i PSC han mostrat avui la seva sintonia en l’acte de presentació del pacte de govern de Calella

  • Es crearan noves regidories com la d'Associacionisme, Agenda 2030 o Neteja, però encara no han detallat qui les encapçalarà

2023-06-08T18:35:28+01:0008/06/2023|

El cap de llista de Junts i futur alcalde, Marc Buch, i la del PSC, Cindy Rando, han escenificat el seu compromís en un acte en el qual han reiterat que pacten “un govern i un acord basat en la confiança”, sobretot de manera personal, després d’haver treballat conjuntament i “en bona sintonia” en el darrer any d’aquest mandat que ara acaba. Buch ha afirmat que es tracta «d’un pacte de persones que va més enllà dels partits» i que s’ha volgut treballar lentament perquè el més important era Calella i arribar a acords estables. De fet, durant aquesta setmana, Estimem Calella i Esquerra Republicana han plantejat públicament pactes alternatius intentant avançar-se a l’acord de govern que era un secret a veus i que ahir avançava CalellaCOM.

Buch ha destacat de la seva relació amb Rando que “hem treballat colze a colze moltes vegades i especialment l’últim any hem tingut molt bona sintonia, una confiança molt gran i hem valorat molt el fet de l’experiència que ja tenim acumulada en el temps”. Rando ha agraït la confiança de Buch i ha explicat que “aquest acord és la millor opció per la ciutat” declarant que era “l’opció de govern més coherent, ja que Junts era la llista més votada, i la més estable, ja que durant la negociació no hi ha hagut discrepància”.

Buch ha afirmat que el principal eix de treball del nou govern de Calella seran les persones: s’han posat com a objectiu que totes les polítiques vagin encaminades a millorar la seva prosperitat i la sensació d’orgull i pertinença a Calella, aspectes que els dos partits, especialment Junts, han repetit durant la campanya.

Pràcticament no hi havia dubte que Buch seria alcalde i avui s’ha desvetllat part de l’organigrama municipal. Cindy Rando ostentarà la primera tinença l’alcaldia, la segona i la tercera seran per Josep Grima i Lídia Pidemunt, de Junts, i la quarta recau en el socialista Soufian Laroussi. El govern tornarà a tenir dos càrrecs de confiança, igual que en l’anterior legislatura, però no han especificat qui els ocuparà.

El nou Ajuntament constarà de quatre grans àrees: la d’economia, la de territori, la de seguretat i la de serveis a les persones. Pel que fa al repartiment d’àrees han detallat com es dividirà a nivell de partits, però no quins seran els regidors que les encapçalaran. Junts s’ocuparà de Territori, Hisenda, Serveis Municipals, Recursos Interns, Sostenibilitat, Comunicació, Digitalització i Smart City, Transparència, Educació, Joventut i Participació, així com també de les àrees d’Igualtat i Drets Civils i Esports. També de regidories de nova creació com són Agenda 2030, Activitat Cultural i Patrimoni Històric, Associacionisme, Neteja i Platges.

Els socialistes es faran càrrec d’Economia, Gent Gran, Seguretat i Mobilitat, Habitatge,  Nova Ciutadania, Solidaritat i Cooperació, Polítiques Socials i Salut.

Part dels regidors que conformen el nou govern han estat presents a la roda de premsa

Preferència mútua

Buch s’ha mostrat convençut que, tot i haver altres alternatives i haver tingut sobre la taula la possibilitat de pactar amb ERC, l’opció de governar amb els socialistes sempre ha estat la millor i més estable per a Calella. Segons el futur alcalde, “de seguida vam veure que amb el Partit Socialista hi pesava molt la sintonia personal, no ens n’hem d’amagar, i un projecte de ciutat molt similar”. El candidat de Junts ha volgut posar èmfasi en les coincidències en els programes electorals amb els socialistes, que han quantificat entre un 50% i un 70% de les propostes, l’experiència acumulada en aquests anys de govern i el tarannà de Rando, de la qual ha alabat que ha demostrat “estar molt preparada i tenir molt sentit comú per aguantar les pressions que suposa governar”.

Pel que fa a les diferències, tant Buch com Rando, s’han mostrat convençuts que tot i discrepar en polítiques a nivell nacional, “Calella sempre serà el primer”. Les dues formacions tenen clar que potser en algunes mocions que afectin un àmbit que depassi la ciutat votaran diferent o presentaran mocions diferenciades, però que això no suposarà un problema per governar la ciutat.

Comparteix el contingut!

Go to Top