Els veïns del carrer Jovara dediquen la catifa de Corpus a l’Agrupació Sardanista

2023-06-11T12:12:41+01:0011/06/2023|

#endirecteCalellaCOM Els veïns del carrer Jovara, entre Amadeu i Indústria, han recuperat la tradició de fer catifes de flors per Corpus i enguany li han dedicat a l’Agrupació Sardanista de Calella, que ha celebrat el 95è Aplec. A l’església se’n poden veure dues, la que decora el passadís central i una altra a l’entrada.

La catifa es pot veure fins aquesta tarda i ja ha congregat tant vianants que se l’han trobat de sorpresa com veïns que han anat expressament per veure-la i fotografiar-la abans que quedi desfeta pel pas dels Gegants i de tothom que vulgui seguir-los. A les 18:30h passarà la comitiva per sobre de la catifa del carrer Jovara i tot seguit trepitjarà les dues de l’església.

La tradició de fer catifes de flors per Corpus Christi ha anat minvant a Calella. Malgrat anys enrere eren molts els carrers que s’hi sumaven, poc a poc vels veïns han anat desistint. L’elevada despesa econòmica que suposa, així com la necessitat de que hi hagi forces voluntaris que les realitzin de forma desinteressada, ha provocat que es vagi perdent fins que enguany només són dos els espais on s’han portat a terme.

No obstant, hi ha diversos municipis on encara té molt d’arrelament i Catalunya ha liderat una Comissió Internacional per aconseguir que aquest art efímer sigui reconegut per la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. El ministeri de Cultura presentarà la candidatura l’any vinent.

Comparteix el contingut!

Go to Top