El nou consistori es constitueix aquest dissabte

  • Marc Buch tornarà a rebre la vara d’alcalde en tenir majoria absoluta entre Junts i PSC

  • Junts i PSC han acordat incorporar tres propostes dels Comuns per executar aquesta legislatura

S’habilitaran pantalles a l’Ajuntament per seguir el ple d’investidura, es preveu que la sala de plens estigui plena de públic. 10 persones entren per primera vegada, mentre que 7 repeteixen.

2023-06-16T11:46:22+01:0016/06/2023|

Aquest dissabte a les 12h, enmig dels actes de la Festa Major petita, es constitueix el nou Ajuntament. El ple d’investidura marca l’inici del mandat, en el qual es designa l’alcalde o alcaldessa que governarà la ciutat durant els propers quatre anys. Serà Marc Buch, qui ja va rebre la vara d’alcaldia fa un any de mans de Montserrat Candini, qui tornarà a ser investit alcalde. Serà en primera volta gràcies a l’acord al qual han arribat Junts i el PSC, que sumen la majoria absoluta necessària.

El ple d’investidura començarà amb la constitució de la Mesa d’Edat, formada pel regidor més gran i pel més jove. En aquest cas, són Joan Ferrer (ERC) com a president i Josep Grima (Junts).

Poc abans de l’inici dels actes de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, Junts va fer arribar als mitjans un comunicat signat conjuntament per Marc Buch, Cindy Rando (PSC) i Sebastià Tejada (Calella en Comú Podem) en el qual informaven que els tres partits han acordat incorporar tres propostes electorals dels Comuns -algunes de les quals també les portaven al programa els partits que formaran el govern-. Es tracta de la creació d’una Comunitat Energètica Local, la implementació del Pacte Local contra la Segregació Escolar i la renovació dels objectius i estratègies sobre la recollida selectiva i el tractament de residus.

Aquest acord podria fer que el regidor dels Comuns faciliti, encara més, que Marc Buch sigui alcalde i denota que la forma de fer oposició de la formació lila serà de mà estesa. Tant Junts com el PSC afirmen que també ofereixen “mà estesa per trobar consensos per abordar plegats projectes estratègics per a la ciutat”. 

Pel que fa a la resta de partits de l’oposició, els republicans van assegurar que continuarien amb el caràcter constructiu de la legislatura que ara s’esgota, però que serien més crítics. Estimem Calella també s’erigeixen com a oposició constructiva, però exposen que només recolzaran les propostes que vagin en la línia del seu programa electoral, mentre que la CUP i el PP, de moment, no s’han pronunciat.

L’Ajuntament habilitarà pantalles per seguir el ple 

El ple de constitució de l’Ajuntament i d’investidura del nou alcalde es preveu que sigui molt seguit, pel que el consistori habilitarà dues pantalles al mateix edifici des d’on es podrà seguir quan s’ompli la sala de plens.

Els regidors hauran recollit abans la seva acta, malgrat també serà el moment en el que prendran possessió de forma protocol·lària. 10 persones entren per primera vegada, pel que es renovaran forces càrrecs, mentre que 7 repeteixen. 

El republicà Joan Ferrer presidirà el ple com a regidor de més edat, així com la presa de possessió dels regidors, que hauran de jurar o prometre el càrrec. Després es farà la votació secreta en una urna per escollir el nom de la persona que ha d’ostentar l’alcaldia i es proclamarà de forma oficial.

Comparteix el contingut!

Go to Top