Crema la foguera de Sant Joan al passeig Manuel Puigvert

2023-06-23T21:27:23+01:0023/06/2023|

#endirecteCalellaCOM La Flama del Canigó ha encès la tradicional foguera de Sant Joan calellenca, situada al costat del monument de la Sardana, al passeig Manuel Puigvert. L’ADF Alt Maresme i els membres del Pubillatge han estat els encarregats d’encendre-la, però també hi han participat Calella Marxa i Òmnium Cultural portant-la fins a la nostra ciutat.

En el mateix punt s’hi celebra la revetlla amb sopar popular a càrrec de l’Associació Sant Quirze i la Confraria de Setmana Santa, també hi col·laboren els Grallers dels Geganters, l’Agrupació Sardanista i l’Ajuntament.

És l’única foguera permesa a Calella, però el foc està present a tots els punts de la ciutat a través dels petards que llencen grans i petits.

La relació entre el foc i el solstici d’estiu és molt antiga i la tradició ha sobreviscut al llarg de les generacions. Es diu que el foc foragita els mals esperits, purifica, protegeix i regenera i la gent s’aplega al voltant de les fogueres per menjar, cantar i ballar. En alguns llocs, fins i tot hi salten per sobre i trepitgen les brases.

Comparteix el contingut!

Go to Top