Les noves places de zona blava de la Riera Capaspre seran gratuïtes fins passat l’estiu

  • La cinquantena de places que s’han habilitat sobre el nou tram cobert de la Riera Capaspre s’ha pintat de blau, però l’Ajuntament afirma que seran gratuïtes durant els pròxims mesos, fins després de l’estiu, mentre se segueixen tràmits administratius per fer-les de pagament. La zona blava ha indignat a la ciutadania.

2023-07-08T17:39:16+01:0008/07/2023|

Les noves places d’aparcament de zona blava de la Riera Capaspre seran gratuïtes durant els pròxims mesos, com a mínim fins passat l’estiu. Així ho ha anunciat l’Ajuntament en una nota de premsa després de la polseguera que ha aixecat entre la ciutadania el fet que s’hagi convertit el nou tram cobert de la riera en una bossa d’aparcament pintada de blau.

Fonts del consistori al·leguen que el procés perquè entri en funcionament l’estacionament de pagament fa retardar la posada en marxa de la zona blava, degut a que cal que passi els tràmits de l’aprovació al Consell de Gestvia, al ple municipal i un període d’exposició pública. En canvi, l’alcalde, Marc Buch, ha afirmat que es tracta d’un “aparcament regulat en zona blava, només de pagament a la temporada d’estiu“. Ho ha dit en un vídeo que ha publicat a les xarxes socials, on també assegura que l’aparcament és una mesura “provisional” i que en el futur serà “un gran passeig a la semblança del que ja tenim fins ara a la riera“.

Pel moment, s’han instal·lat cartells en els quals s’informa que la zona blava no està operativa. No obstant, el fet que als voltants de la Riera Capaspre també hi hagi zona blava que entra en funcionament durant els mesos d’estiu pot portar a confusió, sobretot als turistes, sobre quines són les places en les quals cal treure tiquet i quines no. De fet, al voltant de la riera s’hi ubiquen diversos hotels. Des de l’Ajuntament afirmen que revisaran aquesta situació, però que el primer dia que es va obrir al trànsit hi va haver agents de policia informant.

Divendres es va reobrir la riera després de les obres de cobriment del tram entre la N-II i el carrer Ramon i Cajal, espai que s’ha aprofitat per habilitar una cinquantena de places d’aparcament. Tot i així, l’opinió pública no ha vist amb bons ulls que la zona coberta es converteixi en estacionament de zona blava. Diversos ciutadans acusen l’afany recaptatori de la mesura, mentre que d’altres lamenten que s’hagi deixat perdre un espai que es podria haver convertit en una àrea verda amb zones de descans, com una plaça. L’oposició no s’ha posicionat.

Comparteix el contingut!

Go to Top