Ultimen els detalls per reobrir el nou tram cobert de la Riera Capaspre

  • Aquesta mateixa setmana podria tornar a estar obert al trànsit el tram de la Riera entre la N-II i Ramon i Cajal després que avui es pintessin les línies de circulació

  • L’Ajuntament aprofita les obres per fer de zona blava les places d’aparcament

2023-07-05T19:56:35+01:0005/07/2023|

Les obres de la Riera Capaspre estan a punt d’acabar i aquesta mateixa setmana es podria tornar a obrir al trànsit. Aquest matí s’han realitzat les tasques de pintura dels passos de vianants i de les línies de circulació al tram entre la N-II i el carrer Ramon i Cajal. També s’han pintat les places de zona blava: fins ara, les poques places que hi havia eren blanques, però amb el cobriment de la riera, l’Ajuntament ha aprofitat per fer-les de pagament.

Les tasques per cobrir la Riera van començar fa set mesos i mig, malgrat tenien una durada prevista de 6 mesos. De fet, ja van començar amb gairebé dos mesos de retard i amb polèmica, perquè les obres es van haver de licitar fins a tres vegades, augmentant en un 19% el pressupost inicial i perdent una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua de gairebé mig milió d’euros.

Els canvis en la circulació que han provocat les obres també han estat objecte de debat, especialment perquè les obres a la rotonda van convertir la zona en un punt negre d’accidents on se’n van produir diversos per la falta d’il·luminació, una senyalització que alguns conductors consideraven insuficient i per uns canvis que no tots els vehicles respectaven, ja fos per desconeixement o intencionadament. No obstant, els treballs de cobriment també han generat alguna situació còmica, com el canvi del nom de la riera per “Riera Capastre” als cartells.

El cobriment de la Riera ha tingut un cost de més de 884 mil euros, finançats en part per la Diputació de Barcelona. També s’ha eliminat un pilar que hi havia sota la rotonda i que aguantava el pes de l’antic paviment i del trànsit.

Comparteix el contingut!

Go to Top