Les monges de l’Hospital

2023-07-21T16:20:14+01:0021/07/2023|

Des de l’any 1866, quan l’hospital encara no era ni hospital, els malalts, nens orfes i gent pobre sense sostre de la nostra ciutat eren atesos per religioses de la Congregació Vedruna de les Germanes Carmelites de la Caritat, les “monges” de l’Hospital vaja… Aquesta Congregació es va acomiadar de la seva labor hospitalària a Calella el passat divendres 28 de maig, una decisió motivada per no haver-hi religioses per continuar aquesta tasca… L’última religiosa dedicada a treballs d’infermeria a l’Hospital va ser la germana Magda Planioduria que va morir l’abril passat…

Als anys 70, vaig formar part del Consell d’Administració d’aquest Hospital i recordo que foren anys de reformes i d’ampliació del vell hospital, activitat que ens portava a una relació més directa amb el grup de monges/infermeres que formaven l’equip sanitari…

Em venen a la memòria les Mares Superiores Maria Torres i Dolors Pujol… Aquesta última va fer una labor molt important impulsant la professionalització de la seva feina dins la comunitat i a l’hospital en general…

El pas per Calella de les germanes Carmelites l’han fet de la mà i al costat de les direccions de l’hospital i del conjunt de la població, de la qual segur que han sentit l’estima fins l’últim adéu d’aquest 2021…

Calella ha acomiadat les “monges de l’hospital” agraint la seva dedicació als malalts i a la institució hospitalària en un acte de reconeixement a tota la seva tasca de servei incondicional i personal tan a nivell espiritual com sanitari…

Calella perd un extraordinari referent hospitalari de voluntat, senzillesa i treball personalitzat que va començar l’any 1866…

L’estada a Calella d’aquesta comunitat religiosa quedarà a la memòria de molta gent i serà un punt obligat d’esmentar als llibres de la història local…

Moltes gràcies per totes les seves mostres de dedicació i afecte…

Colo, dimarts 08-juny-2021

Comparteix el contingut!

Go to Top