L’associació calellenca Sartilu demana ajuda per salvar un gat afectat d’un coronavirus felí

2023-07-26T19:55:56+01:0026/07/2023|

#cridaciutadanaCalella L’associació animalista calellenca Sartilu ha obert una campanya per salvar en Calcetines, un gat feral afectat del conegut com coronavirus felí, una mutació que únicament afecta els gats i que té el nom de peritonitis infecciosa felina (PIF).

Des de l’entitat expliquen que el tractament no està disponible a Espanya i que el cost és molt elevat, pel que demanen la col·laboració ciutadana per costejar-lo. El tractament té un cost d’uns 2.500 euros, consistent en punxar medicació durant 84 dies, i se li sumen les despeses veterinàries per realitzar proves i analítiques per controlar el seu estat. Una calellenca acull temporalment en Calcetines, anomenat així per la particularitat de tenir les potes blanques i la resta del pelatge negre.

Habitualment, els gats poden superar el coronavirus sense medicació. Però un petit percentatge dels animals desenvolupen aquesta mutació que resulta mortal sense tractament. De fet, a països com Xipre, amb una gran quantitat de gats ferals, es calcula que han mort fins a 300 mil gats degut a la malaltia.

Sartilu ha obert una campanya de micromecenatge per aconseguir fons per comprar el tractament pel gat i demana col·laboració per aconseguir-los.

Comparteix el contingut!

Go to Top