Com ha quedat el jaciment del Roser després de la construcció de l’Aldi?

2023-07-31T12:37:14+01:0031/07/2023|

La vil·la romana del Roser va resistir dos mil anys sota terra abans de tornar a veure la llum. Ara es pot veure de forma parcial sota el nou supermercat Aldi que aquest dimarts obrirà les portes, sostenint el pes de les columnes i la infraestructura de l’edifici. En un futur, potser suportarà també el pes de tres plantes al damunt de l’establiment comercial, on el govern hi vol construir pisos de lloguer social.

Les ruïnes romanes es museïtzaran, creant una cripta arqueològica, pel que encara queda temps fins que quedi obert al públic. De fet, l’Ajuntament tot just ha licitat una segona intervenció perquè els arqueòlegs treballin a la zona actualment tapada amb lones. A la inauguració oficial del supermercat, l’alcalde, Marc Buch, ha afirmat que arribaran al nivell de circulació, ja que fins ara no s’ha excavat tan profundament. El director d’expansió d’Aldi, Alexandre Pagès, però, ha dit que encara no s’han cedit les restes romanes a l’Ajuntament. La directora de Comunicació i Relacions Institucionals de la cadena de supermercats, Silvia Segarra, també ha participat en la inauguració, mostrant a la premsa i regidors del govern com ha quedat el jaciment.

L’Ajuntament ha adquirit l’espai que anava destinat a construir una segona planta d’aparcament per tal que la cripta respiri per dalt; de fet, la seva construcció difícilment hagués permès que es veiés el jaciment degut al poc espai que hagués quedat.

Comparteix el contingut!

Go to Top