Gent de Calella: en Quimet de can Liro

2023-08-11T17:55:52+01:0011/08/2023|

En Quimet de can Liro (Joaquim Roig i Tort) va ser un dels personatges més populars de Calella… Tot i no tenir una figura i un aspecte físic massa agraciat, era una excel·lent persona… Sempre tenia, amb el “palillo” als llavis, una paraula amable per a tothom… Tipus popular, d’ofici enterrador al cementiri municipal… En Quimet, de temperament infantil i servicial, en els darrers anys col·laborava amb la parròquia i residia a l’Hospital, on hi morí l’any 1985… La fotografia està feta al mateix hospital l’any 1981, on l’anava a veure més d’una vegada perquè es deixes fotografiar pel meu arxiu de gent de Calella… Finalment va accedir… En aquells anys també vaig recollir imatges d’altres calellencs, prou coneguts, que també hi residien i que més endavant tindran el seu espai… De tota aquesta experiència en guardo un molt bon record…

Amb el títol de “El meu amic Quimet”, aquesta foto va ser premiada en diferents concursos… Aquest retrat també forma part del llibre “Gent de Calella”, que FFC va editar l’any 1991 amb motiu del 25è aniversari de l’entitat… Un record entranyable pel “meu amic Quimet”…

Colo, dijous 01-juliol-2021

Comparteix el contingut!

Go to Top